Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΝ

Προς τον Προεδρεύοντα και
Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΝΕΝ
Κους Μηχαηλάκη Μάρκο
Σαραβελλάκη Κυριάκο

Ο Δήμος Κισάμου που είχε την πρωτοβουλία δημιουργίας της ΑΝΕΝ με παράλληλη κινητοποίηση και συμπαράσταση των Πελοποννήσιων και των Κυθήριων, πληροφορηθήκαμε από τον τύπο (Χανιώτικα Νέα 08/11/2008) ότι σταμάτησε και το τελευταίο δρομολόγιο που εκτελούσε έστω και μια φορά προς Κίσαμο, αλλά και της γραμμής γενικότερα.
Από αυτό και μόνο το γεγονός γίνεται φανερό πως, αλλά και από ποιους διαχειρίζεται η εταιρεία, χωρίς να έχουν την ευαισθησία ούτε καν να ενημερώσουν τον εκπρόσωπο του Δήμου που μετέχει ως θεσμικός στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
Είναι πρωτοφανές να ενεργεί αυθαίρετα και ερήμην των ιδρυτών και μετόχων της Εταιρείας. Ο έχων την διαχείριση της Εταιρείας εκμεταλλευόμενος την καλοπροαίρετη βούληση των ιδρυτών να δεχθούν να συμμετέχει η ΑΝΕΚ στο 20% και το ότι της ανετέθη η διαχείριση του κεφαλαίου που συσσωρεύτηκε και η διαχείριση της εταιρείας, με το σκεπτικό της «αδελφής» εταιρείας και τις διαβεβαιώσεις της ΑΝΕΚ μετά την δημόσια δέσμευση ότι θα βοηθήσει με την εμπειρία και τις υπηρεσίες της, που θα διαθέτει χωρίς αμοιβή για να βοηθήσει η εταιρεία μας στο ξεκίνημα της. Όλες αυτές οι διαβεβαιώσεις της ΑΝΕΚ ίσχυσαν μέχρι την ανάθεση της διαχείρισης του συσσωρευμένου κεφαλαίου και την λειτουργία της εταιρείας.
Σήμερα πληροφορηθήκαμε από τον τύπο την διακοπή των δρομολογίων που σημαίνει ουσιαστικά και το κλείσιμο της εταιρείας.
Το κλείσιμο της εταιρείας δεν σημαίνει μόνο ότι χάθηκαν τα χρήματα των μετόχων. Αλλά κυρίως ότι χάθηκε το όραμα της ανάπτυξης των περιοχών μας.
Ο Δήμος Κισάμου που είναι ο φορέας της ίδρυσης και δημιουργίας της ΑΝΕΝ, με τον εκπρόσωπο του και με παραστάσεις γραπτές και προφορικές προσπάθησε να αναχαιτίσει την καταστροφική πορεία της εταιρείας, με υπεύθυνες έγγραφες αναφορές.
Ακόμη στην γενική συνέλευση ζήτησε να πληροφορηθεί την πραγματική κατάσταση της εταιρείας και να αναλάβει ακόμη και την διαχείριση της (με το πακέτο των μετοχών της ΑΝΕΚ που πωλούντο αντί του ποσού των 10.000€ρώ, όπως αναφέρει το συμφωνητικό που είχε ετοιμαστεί για την μεταβίβαση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κον Σαραβελλάκη). Παρόλα αυτά ούτε απαντήσεις δόθηκαν, ούτε σχετική πληροφόρηση υπήρξε.
Αντί αυτού με το προνόμιο του 20% η ΑΝΕΚ συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση για να αντικαταστήσει το διοικητικό συμβούλιο της ΑΝΕΝ με πρόσωπα της απολύτου προτίμησης της, πέραν του Διευθύνοντος Συμβούλου και του προεδρεύοντος. Οι πρακτικές αυτές της διαχείρισης του κεφαλαίου και της λειτουργίας της εταιρείας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο της.
Η σημερινή πραγματικότητα όπως διαφαίνεται οδηγεί στο κλείσιμο της εταιρείας που συνεπάγεται την ανυπολόγιστη ζημιά του τόπου που δημιούργησε την ΑΝΕΝ για την ανάπτυξη των περιοχών μας.
Ο Δήμος Κισάμου αξιώνει για πολλοστή φορά να πληροφορηθεί επίσημα και με κάθε λεπτομέρεια, αρχή γενομένης από την αγορά του πλοίου κατά παράβαση του υποσχετικού της συσσώρευσης του κεφαλαίου (πλοίο καινούργιο ή μέχρι 8ετίας), από πού αγοράστηκε το πλοίο, το ποσόν και γιατί αγοράστηκε το συγκεκριμένο πλοίο ηλικίας τότε 25 ετών; Πως οδηγήθηκε η εταιρεία στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο και γιατί μέχρι σήμερα δεν ενημερώθηκε ο Δήμος και οι μέτοχοι για το αδιέξοδο;
Εν κατακλείδι θέλουμε να δηλώσουμε ότι ο Δήμος Κισάμου σαν φορέας μέτοχος και ιδρυτής της ΑΝΕΝ θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσω την επανόρθωση της ζημιάς που συντελείται σε βάρος του Τόπου και των Μετόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: