Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 6 Μαΐου 2023

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΧΕΤΑΚΗΣ

Έψαξα και βγήκα ένα μήνυμα που μου είχε στείλει ο συγχωρεμένος Αντώνης Σχετάκη σχετικά με την παράκαμψη Κισάμου, έργο που το υποστήριζε ως το τέλος της ζωής του, μάλιστα επειδή έβλεπε τις δυσκολίες έλεγε δημόσια οτι πρέπει να γίνει σαν έργο, ενιαιο με τον Νέο ΒΟΑΚ που θα ερχόταν στην Κισαμο.

- Επαναφέρω λοιπόν αυτή την πρόταση μου προς τον Δήμο και τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου, με αφορμή τις ειδήσεις (ευνοϊκές καταρχήν αλλά και με πολλά ερωτηματικά) για την προγραμματική μελέτη ανάπτυξης του λιμανιού μας και το Υδατοδρόμιο, για την Μελέτη (δυστυχώς έκτος ΒΟΑΚ) της παράκαμψης της πόλης και για την επανέναρξη των διαδικασιών για τα Φράγματα του Ντεριανού και του Ταυρωνίτη ποταμού.. 
Με ικανοποίηση διάβασα την είδηση συνεργασίας του Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη και του Αντιπερειφερειάρχη Χανίων Ν. Καλογερή με τους Δημάρχους Κισάμου και Πλατανιά Μυλωνάκη και Μαλανδράκη για το τελευταίο θέμα στο πλαίσιο της αρχαίας σοφίας «Συν Αθηνά* και χείρα κίνει»  
 *Οι τοπικοί αντιπροσωπευτικοί φορείς βέβαια, πρέπει (αν συμφωνούν με τα παραπάνω) να… ανεβάσουν με ενέργειές τους τον τόνο της Αθηνάς στην παραλήγουσα «Συν… Αθήνα και χείρα κίνει» λοιπόν.  
ΑΝΤ. ΕΛ. ΣΧΕΤΑΚΗΣ
21-6-21

Υ.Σ  Αυτά για την ιστορία και μόνο για να θυμηθούμε οτι και άλλοι έβλεπαν οτι δεν .. υπάρχουν προοπτικές, αν δεν φωνάξεις, αν δεν απατήσεις ομαδικά. Φυσικά εμείς το ομαδικό, το έχουμε καταργήσει... και απο το εμείς παγαίνουμε στο χειρότερο εγώ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: