Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ "ΜΑΤΙΑ"!!!

Δημοτική Κοινότητα είναι ο όρος της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει εισαχθεί από το 2010 με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, και όπως όλοι ξέρουμε είναι το συμβούλιο που λειτουργεί ακριβώς όπως και οι τοπικές κοινότητες, σε πόλεις άνω των 2.000 κατοίκων, ιεραρχικά πριν φτάσουμε στον.... κάθε δήμαρχο για όποια προβλήματα υπάρχουν ή έχουν παρουσιαστεί. Είναι τα μάτια λοιπόν του κεντρικού δήμου σε μέρη που δεν μπορεί να βρίσκεται κάθε μέρα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ή ο δήμαρχος. 
Κάθε χωριό αλλά και η πόλη της Κισάμου έχει τέτοια συμβούλια, που ακούνε αλλά και βλέπουν τι δεν πάει καλά και προσπαθούν να τα διορθώσουν με την βοήθεια βέβαια του δήμου. Αυτιά και μάτια λοιπόν τα τοπικά και δημοτικά συμβούλια.... 
Το θέμα αν λειτουργούν ή όχι είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει όχι μόνο στα χωριά αλλά και στην πόλη της Κισάμου που όπως έμαθα έχει μείνει ακέφαλη απο μια "απόσπαση και μια αποχώρηση" .... 
Τον τελευταίο χρόνο δίχως να θέλω να μειώσω την ικανότητα του προέδρου της Δημοτικής κοινότητας Κισάμου, που είναι αναμφισβήτητη, η απουσία του μεγάλη, και θεωρώ οτι θα μπορούσε να αντικατασταθεί όσο καιρό είχε αλλού "δημοτικές υποχρεώσεις" απο τους επόμενους εκλεγμένους. Δεν μπορεί οι πολίτες να ενημερώνουν τις προσωπικές σελίδες τους ή τα blog για όποια παραπονα δημοτικά έχουν... υπάρχει εκλεγμένο συμβούλιο που πρέπει να δέχεται και με την σειρά του να προωθεί όλα αυτά.  
Η δημοτική κοινότητα της πόλης χρειάζεται συνεχή προσπάθεια μιας και η ζωή είναι πολλαπλάσια απο τα χωριά και οι βλάβες ή οι ελλείψεις είναι πολλές και καθημερινές. 

Φώτο Ι. Κ. Η βορεινή μεριά του Άγιου Σπυρίδωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: