Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΣΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ....

Μια ανεξέλεγκτη κατάσταση που δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι... τελικά μια λύση υπάρχει αν θέλουμε να δούμε αυτόν το βρώμικο μέρος να παίρνει την αξία που πρέπει. Να κηρυχθεί χώρος πολιτισμού απο τον Δήμο Κισάμου και να ξεκινήσουν οι εργασίες για την δημιουργία ενός υπαίθριου θεάτρου. Δεν χρειάζεται να έχει χώρο στάθμευσης μπορεί να γίνουν μονοπάτια απο την εθνική και να φτιαχτεί και ο παλιός δρόμος που είναι και ιστορικό μνημείο μιας και ήταν ο μοναδικός που ένωνε την πρωτεύουσα Κισαμο με τα χωριά των Μεσογειών. Η κατάσταση είναι απελπιστική και στο blog έχουν έλθει εκατοντάδες φωτογραφίες με την συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση. 
Λύση μοναδική ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση.... μάλιστα μπορεί να συμβάλει και η αρχαιολογία σε αυτό μιας και είναι λίγα μέτρα παραπάνω κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος. 
Τα νταμάρια χάσκουν.... αλλά δεν είναι και χωματερές..... ένα προστιματάκι και στον εισαγγελέα θα ήταν η λύση, αλλά ποιος θα το κάνει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: