Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

ΜΕ 3.000 ΕΥΡΩ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ..... ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ

Για το οδικό δίκτυο και την καθαριότητα είναι τα περισσότερα παραπονα των επισκεπτών στην πόλη των Χανίων, μετά απο την έρευνα του ΜΑΙΧ. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων κ. Σημανδηράκης "πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για τις εντυπώσεις των επισκεπτών από τα Χανιά, σχεδιάζει να αντλήσει ο Δήμος Χανίων μέσα από την μεγάλη έρευνα του ΜΑΙΧ, η οποία θα υλοποιηθεί για τρίτη χρονιά φέτος, σε δείγμα 2.000 αλλοδαπών επισκεπτών και με προϋπολογισμό 3.000 ευρώ."

Με 3.000 Ε θα δει αυτό που δεν μπορούν να δουν εκ πρώτης ματιάς οι υπεύθυνοι και θα προσπαθήσουν τα επόμενα χρόνια να το διορθώσουν. Τρεις χιλιάδες Ευρώ για να μπορέσουν να διορθωθούν κάποια πράγματα στα μάτια των επισκεπτών, ενός δήμου που είναι απο τους ωραιότερους στην Ελλάδα και θέλει να παραμείνει...
Δεν ξέρω αν στα ταμεία του δικού μας δήμου υπάρχουν 3.000 Ε διαθέσιμα για μια εξίσου ίδια έρευνα στις τουριστικές περιοχές Μπάλος και Λαφονήσι ... ίσως να έχουν περισσέψει, όμως είναι μια πρώτη καλή απάντηση, αν το κάνουν, στα τελευταία δημοσιεύματα αλλά και στις μαζώξεις για τις προστατευόμενες περιοχές που στην κυριολεξία μας έχουν "ξεσκίσει" για την αδιαφορία μας. Μια απάντηση που εκτός των άλλων θα δώσει και κάποιες γενικές γραμμές -άσχετο αν ξέρουμε- τι θα πρέπει να κάνουμε στο μέλλον για αυτές. 
Από την άλλη πάλι αν δεν έχουμε τα χρήματα για να κάνουμε μια έρευνα ας συντάξουν τα παράπονα τους και τις ελλείψεις που διαπιστώνονται σε αυτές τις περιοχές οι υπεύθυνοι των Δήμων και να τα δημοσιοποιήσουν ώστε να ξέρουμε οτι πραγματικά αγαπούν και προσέχουν τις περιοχές αυτές και δεν έχουν πάει μόνο για να τις κακοτρυγίσουν. 
Έτσι πρέπει να λειτουργούμε και έτσι πρέπει να λειτουργούν και οι υπεύθυνοι σε αυτές τις περιοχές... 
Είπαμε και το λένε όλοι.... άμα θέλει κάποιος να προστατέψει, να φτιάξει, να προφυλάξει, να διατηρήσει είναι δύσκολο .... και κουραστικό ..η καταστροφή και η αδιαφορία είναι το εύκολο.

Βέβαια μια τέτοια έρευνα είναι δίκοπο μαχαίρι αν γίνει λόγου χάρη τον Αύγουστο. Τότε θα μας διαλύσουν και ηθικά και ψυχολογικά για τις καταστάσεις που αντικρύζουν σε αυτές τις παρθένες περιοχές μας οι τουρίστες. Προτιμότερο λοιπόν είναι να κάνουμε την έρευνα Μάιο ή ακόμα καλύτερα τον ... Φεβρουάριο ώστε να δικαιολογήσουμε και το όνομα "παρθένα περιοχή"...χαχαχχα.
Φυσικά μπορεί να κάνει και μια ντόπια διαβούλευση, ή να συνταχθεί ένα ερωτηματολόγιο όπως κάνει αυτό τον καιρό και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και να την απαντήσουν όλοι οι Κισσαμίτες.... τι νομίζουν οτι χρειάζεται ο Μπάλος και το Λαφονήσι για να σωθούν. Και εδώ μιλάμε για ένα ερωτηματολόγιο που δεν θα στοιχήσει τίποτα.... 

Υ.Σ Έμαθα οτι δεν έχει πολύ ανταπόκριση το ερωτηματολόγιο που έδωσε το Μετσόβιο για το Ιστορικό Κέντρο, μάλιστα όπως άκουσα δεν έχει ανταπόκριση στους κατοίκους μιας κάποιας ηλικίας αλλά και στα μαγαζιά. Για τα γεροντάκια δικαιολογημένο αφού δεν χειρίζονται τα "μαραφέτια" αλλά στα μαγαζιά αλήθεια γιατί δεν πήγαν επιτόπου οι του Μετσόβιου να κάνουν την έρευνα τους; 
Φωτο από zarpa





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: