Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

ΛΑΦΟΝΗΣΙ ΧΑΝΙΩΝ (μεταξύ σοβαρού και σοβαρού)

Γράφει στην σελίδα του ο φίλος Βαγγέλης Δεσποτάκης
Εάν χρειαστείτε τουαλέτα (WC) προτιμήστε τον Δήμο Καντάνου - Σελίνου (0,50 Ευρώ), αντί του Δήμου Κισάμου (1,00 Ευρώ).
Προφανώς το κόστος συγκέντρωσης και απομάκρυνσης των λυμάτων, για το Δήμο Κισάμου, αυξήθηκε ξαφνικά κατά 100%.
Η τιμή του σετ (ομπρέλα + 2 ξαπλώστρες) παραμένει στα 10,00 ευρώ και για του δύο Δήμους. Βέβαια αν πληρώσετε το σετ για να είστε στη σκιά, μάλλον θα απογοητευτείτε. Η διάμετρος της ομπρέλας μικρή, ο ήλιος μετακινείται συνεχώς και εσείς θα αναρωτιέστε που είναι η σκιά για την οποία πληρώσατε.
Και επειδή ξεκίνησαν και φέτος οι συζητήσεις για πλαφόν στον αριθμό των επισκεπτών και ακριβό εισιτήριο εισόδου σε Λαφονήσι και Μπάλο, ένα σχόλιο.
- Αφήστε τα κομπιουτεράκια και τους υπολογισμούς τύπου, 5.000 επισκέπτες επί 10 ευρώ ο ένας, 50.000 ευρώ την ημέρα, 1.500.000 ευρώ τον μήνα, επί 6 μήνες 9.000.000 ευρώ τη σεζόν, επί δύο τοποθεσίες 18.000.000 ευρώ στο ταμείο.
Να διορίσουμε και μερικά δικά μας παιδιά, να φάνε ένα κομμάτι ψωμί, να βάλουμε μερικά πασαλάκια και καμπόσο σχοινί, οριοθετώντας την προσβάσιμη περιοχή, να δείξουμε ότι τα χρήματα που εισπράττουμε πιάνουνε τόπο και φροντίζουμε και για την προστασία του περιβάλλοντος (Ελληνικό ανέκδοτο).
Μια φούσκα είναι το Λαφονήσι και ο Μπάλος και σύντομα θα ξεφουσκώσει.
Θα ξεφουσκώσει από τους ίδιους τους επισκέπτες που αναζητούν την περιβόητη ροζ παραλία και διαπιστώνουν ότι κάποιοι τους πούλησαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Ροζ παραλία υπάρχει μόνο στις πειραγμένες χρωματικά φωτογραφίες που ανεβάζουν στο διαδίκτυο κάποιοι ντόπιοι φωτογράφοι που δεν διστάζουν να βάψουν και την θάλασσα και τα βράχια ροζ στην προσπάθεια τους να διαφημίσουν την μοναδικότητα της περιοχής.
Η πραγματικότητα. Σε ορισμένα σημεία τα θρυμματισμένα κοχυλάκια αφήνουν το αποτύπωμα τους στην ακτή.
Αυτό απέχει πολύ από αυτό που παρουσιάζεται στις πειραγμένες φωτογραφίες.
Σκουπίδια. Η φροντίδα των Δήμων σταματά σε "ότι βλέπει η πεθερά". Μια επίσκεψη στη βραχώδη Βόρεια και Δυτική πλευρά του νησιού και στους χώρους στάθμευσης, θα σας πείσει.
Και φυσικά δεν είναι η δικαιολογία ότι με το εισιτήριο θα δοθεί η δυνατότητα περισσότερων και καλύτερων παροχών. Και τώρα εισπράττουν οι Δήμοι.(1 ευρώ η επίσκεψη στην τουαλέτα...)
Το νερό που δεν ανανεώνεται στη λεκάνη της περιοχής και βρωμάει. Βοηθούν σ' αυτό και όσοι δεν έχουν πρόχειρο το 1 ευρώ για την τουαλέτα και προτιμούν την θάλασσα.
Διαδρομή. Επικίνδυνος και στενός δρόμος γεμάτος στροφές.
Πότε πότε βάζουμε λίγη άσφαλτο και κλείνουμε καμμιά λακκούβα και είμαστε εντάξει.
Τέλος μια παρατήρηση. Λίγος σεβασμός στους "Ηρωες". Δεν είναι πρόβατα να τα έχουμε μέσα στο "φρακτό".
Βαγγέλης Δεσποτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: