Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ

Την ανατολική Κρήτη, τον επίγειο παράδεισο της Ιεράπετρας την Χρυσή, επισκέφτηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, τη συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μαρία Κοζυράκη και τον δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη... για να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησης για τις Νατούρες, μιας και με το τελευταίο νομοσχέδιο όλοι έπεσαν να τον "φάνε"!!!!!
Είπε πολλά όπως οτι.."η εικόνα της νήσου Χρυσής (Γαϊδουρονήσι) σε αρκετά σημεία είναι αντίθετη από αυτή που θα άρμοζε σε μια περιοχή Natura, αυτοσχέδια παραπήγματα και άναρχες τουριστικές δραστηριότητες "κοσμούν" τη Χρυσή, καταμαρτυρώντας την εγκατάλειψή της εδώ και χρόνια και τη συνεχιζόμενη περιβαλλοντικής της υποβάθμιση.
Η κυβέρνηση προχωράει σε όλη την Ελλάδα με βάση τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, με ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες για τις Natura, με ειδικά διαχειριστικά σχέδια και με προεδρικά διατάγματα με τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Και κατέληξε στο στο επιχείρημα ....
-Αυτοί που έκλαιγαν τόσο καιρό και τώρα παριστάνουν τους εισαγγελείς δεν έχουν κάνει τίποτα. Από το 2015 υπάρχει μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης στα συρτάρια της Κεντρικής Διοίκησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει τίποτε.
ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ πριν κάμποσα χρόνια αλλά και τωρα 
Δεν θα υποστηρίξω τον Σύριζα για την απραξία του, ούτε βέβαια την δήλωση του υπουργού που κάτι παραπάνω ξέρει... αλλά ......αλήθεια αυτά τα 4 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψαν τις Νατούρες της Ελλάδας; Είναι σίγουρα ένα καλό επιχείρημα αυτό, ειδικά για αυτούς που δεν ξέρουν τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, σε όλες τις Natura της χώρας, στην Κρήτη, στα Χανιά και στην Κίσαμο. 
Ο Τσύριζα τελικά μέσα σε 4 χρόνια τις (απο)κατέστρεψε ενώ οι υπόλοιποι τις είχαν δακτυλοδεικτούμενες.. 
ΜΠΑΛΟΣ πριν πολλά χρόνια
Ας σοβαρευτούμε ......και ας κάνουν αυτό που πρέπει, ας προστατέψουν οτι έχει απομείνει και ας μην κορδίζουν οτι είναι καλύτεροι απο τους άλλους ή οτι έκαμαν περισσότερα για την προστασία των περιοχών αυτών όταν οι μεν ήταν 4 χρόνια στην κυβέρνηση και οι αποδέλοιποι 30!! Σοβαρότητα ειδικά στις προστατευόμενες περιοχές χρειάζεται γιατί όπως πάει σε λίγα χρόνια δεν θα έχει μείνει καμιά ...και αν έχει μείνει σε κάποια ιδιωτικά χέρια θα έχει καταλήξει.
Ας ελπίσουμε οτι η επόμενη βόλτα του υπουργού θα είναι απο δω... που έχουμε και περισσότερες...που χρειάζονται την βοήθεια του!!!
Και φυσικά αν γίνουν όλα αυτά που λέει ο υπουργός για τις περιοχές αυτές, εμείς μαζί του θα είμαστε... αλλά να γίνουν!!!

1 σχόλιο:

Alexandros Raskolnick είπε...

Καλά ο Χατζηδάκης, αυτός κάνει το παιχνίδι του. Αλλά να μιλάει για εγκατάλειψη (αν έχει ή δεν έχει δίκιο δεν ξέρω γιατί έχω χρόνια να πάω στο Γαϊδουρονήσι) μπροστά στους υπεύθυνους γι' αυτήν την κατάσταση κι εκείνοι να ποζάρουν, καμαρώνοντας σαν τα γύφτικα σκεπάρνια, είναι τουλάχιστον τραγελαφικό. Ας προσέχαμε τι ψηφίζαμε (και) στις αυτοδιοικητικές.