Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;

Γράφει ο Κώστας Χαρτζουλάκης
Ένα χρόνο μετά την ετυμηγορία των δημοτών και εννιά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων η νέα δημοτική αρχή φαίνεται ότι δεν έχει ακόμη διαμορφώσει στρατηγική και σχέδιο ανάπτυξης με προτεραιότητες για το δήμο.
Είναι αλήθεια ότι η διαχείριση της καθημερινότητας (καθαριότητα, χώροι αναψυχής στην παραλία, κλάδεμα δέντρων, ύδρευση, κλπ) έχει βελτιωθεί σημαντικά στην πόλη με τη συνεχή προσπάθεια των αρμόδιων αντιδημάρχων και του προέδρου του Τ.Σ. Κισάμου.
Το κυκλοφορικό στην πόλη, που ταλαιπωρεί τους δημότες και τους επισκέπτες για τουλάχιστον έξι μήνες, μετά και τους άστοχους αυτοσχεδιασμούς της προηγούμενης δημοτικής αρχής θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα. Αυτό σημαίνει καθορισμό χώρων υποχρεωτικής στάθμευσης οχημάτων σε διαθέσιμα δημοτικά ή ιδιωτικά οικόπεδα και ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης σε ειδικούς βάσει της υπάρχουσας κατάστασης του σχεδίου πόλης. Και όχι βέβαια με 50.000 € (!)που άκουσα ότι θα ανέθετε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Λαμβάνοντας βέβαια υπόψη τις προτάσεις των φορέων της πόλης. Αν αυτού, συνεχίζεται η προχειρότητα και ο αυτοσχεδιασμός.
Η Μονομετοχική, από εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής, συνεχίζει να αποτελεί μέσο ικανοποίησης υποσχέσεων με 4 καλά αμειβόμενους αντιπροέδρους, προκαλώντας το μέσο δημότη. Θα ήταν ενδιαφέρον να μας ενημέρωναν αν έχουν εκπονήσει Σχέδιο Β για τη διαχείριση των περιοχών ευθύνης τους, αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την απόφαση απόδοσης του 40%.
Η εικόνα του δήμου στο διαδίκτυο ήταν και συνεχίζει να είναι απαράδεκτη. Δεν έχει ενημερωθεί ακόμα η ιστοσελίδα του δήμου για τη νέα ηγεσία και δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για το δήμο και τα αξιοθέατα στα αγγλικά για τους υποψήφιους ξένους επισκέπτες. Είχαμε και έχουμε αντιδήμαρχο και επιτροπή τουριστικής προβολής. Κανείς δεν θεωρεί ότι αυτά έχουν προτεραιότητα;
Στον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί τον βασικό οικονομικό πυλώνα, ο δήμος δεν ανέλαβε μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης την υλοποίηση της δακοκτονίας, αν και στο Δ.Σ υπήρχαν υποσχέσεις, όπως κάνουν οι δήμοι Πλατανιά και Αποκόρωνα.
Για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως η παράκαμψη της πόλης, η μελέτη του παραλιακού μετώπου, η ολοκλήρωση του βιολογικού, η ανάπλαση της ‘αγοράς’ με το πρόγραμμα ‘Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου’ και οι λιμνοδεξαμενές, θέλω να πιστεύω ότι παρακολουθούνται από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και θα μας ενημερώσουν για την πορεία τους με τη συμπλήρωση ενός έτους στο τιμόνι του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: