Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ...ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Δεύτερος και τρίτος κύκλος προσφυγών ετοιμάζει ο Δήμος Κισάμου σχετικά με την υπόθεση Λατομεία-Μεταλλεία Γύψου στο Λαφονήσι μετά και την απόρριψη των τριών προσφυγών που είχε καταθέσει επί της πρώτης απόφασης στην αποκεντρωμένη διοίκηση και στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας... τώρα πάμε λίγο παραπάνω στο ΣτΕ και με σκεπτικό ότι είναι:
1. Παντελώς αβάσιμα το ΙΓΜΕ με το με αριθμ. πρωτ. 2118Η/03-08-2015 (ΔΤΕ 1625/05-08-2015) έγγραφο του δήλωσε ότι δεν έχει εκτελέσει ερευνητικά έργα από στην αιτούμενη περιοχή. Το Ι.Γ.Μ.Ε έλαβε γνώση, χρησιμοποίησε και στην ουσία αποδέχτηκε τα πορίσματα των διεξαχθέντων γεωτρήσεων στην εν λόγω περιοχή για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «ΟΙΚΟΝΟΜΕΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΘΕΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΓΥΨΟΥ ΚΡΗΤΗΣ».
2. Το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαισίου της Περιφέρειας Κρήτης (ΦΕΚ 260/ΑΑΠ/08-01-
2017)”  δεν ορίζει και δεν προβλέπει την δημιουργία λατομικής ζώνης στην εν λόγω περιοχή αλλά μόνο αποτυπώνει της ύπαρξη ενός βιομηχανικού ορυκτού. Εν προκειμένω, η κατεύθυνση χωρικής ανάπτυξης της εν λόγω περιοχής χαράζεται από το υπό έγκριση Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. του τέως Δήμου Ιναχωρίου (νυν Δήμου Κισσάμου), το οποίο ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε αρμοδίως στις 2-2- 2010 ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Επομένως, για την έκδοση των προσβαλλόμενων αποφάσεων, η εκδούσα αρχή, όφειλε να λάβει υπόψη τη μελέτη του σχεδίου χωρικής και οικιστικής οργάνωσης της ανοικτής πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) τέως Δήμου Ιναχωρίου, το οποίο απαγορεύει την δημιουργία λατομικής ζώνης στην εν λόγω περιοχή και βάσει αυτού να απορρίψει το υπό εξέταση αίτημα.
- Πάντως έτσι και αλλιώς το παιχνίδι λένε οτι είναι πολιτικό, μάλιστα η αντιπολίτευση θα στόματος Σταθάκη, αν και συμφωνεί και σε αυτήν την προσφυγή, αναφέρει στην εισήγηση του οτι: το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να πάρει θέση η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές Ν.Χανίων....ο Δήμος πρέπει να ασχοληθεί με το πιο σοβαρό θέμα που είναι οι ήδη υπάρχουσες αδειοδοτήσεις γύψου το 2012-13 για τις οποίες έχει εκδοθεί απόφαση του ΣτΕ, που οι πληροφορίες λένε ότι είναι αρνητική για το Δήμο. Άμεσα πρέπει ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπόθεση να μας ενημερώσει για το θέμα αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: