Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Ένας-ένας εγκαταλείπουν την εθελοντική προσπάθεια τους για τα αδέσποτα στην Κίσαμο προφασιζόμενοι κούραση και αδιαφορία της πολιτείας, του Δήμου, των πολιτών!!! σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, οι κάτοικοι-εθελοντές της πόλης. Η Ομάδα που όπως λένε έχει μόλις 5 μέλη προσπαθεί να κάνει το καλύτερο σε μια κοινωνία που δεν ακούει, δεν βλέπει και περισσότερο δεν νοιάζεται για το τι συμβαίνει δίπλα τους.
Το πρόβλημα είναι σοβαρό και ήδη κάποιοι εθελοντές που έχουν πάρει και μεγαλώνουν στα σπίτια τους τα μικρά των αδέσποτων, βλέπουν οτι η προσωρινή προσπάθεια τους να βοηθήσουν, κατάντησε μόνιμη. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι δημοσιεύσεις (του κουράστηκα, δεν μπορώ άλλο, απο μέλη της ομάδος) που οδηγούν με τον τρόπο αυτό και τους υπόλοιπους εθελοντές να είναι πλέον πολύ επιφυλακτικοί σε κάθε προσπάθεια βοήθειας. 
Ο Δήμος έχει βέβαια ακέραια την ευθύνη στο θέμα αυτό, μιας και πρέπει να βρει λύσεις στέγασης, προσωρινής ή μόνιμης στα αδέσποτα της πόλης και όχι η ομάδα. Ως και σήμερα αθόρυβα κάποιοι πολίτες της πόλης μας (ο Στιούαρτ- οι Κατερίνες- η κυρία Ξηρουχάκη, η Ίρις κπα) είχαν και έχουν επιφορτιστεί το θέμα αυτό... βέβαια ουδείς μπορεί να το κάνει συνέχεια και μόνιμα. Κάποτε θα κουραστεί και θα τα παρατήσει... είναι το μόνο σίγουρο!!!
Καιρός να γίνει μια προσπάθεια σοβαρή απο τον Δήμο μας -και όχι μόνο υποσχέσεις- για την δημιουργία ενός χώρου φύλαξης μιας και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ..όχι των αδέσποτων αλλά των κατηγοριών προς τους πολίτες. 
Άμεση λύση στο πρόβλημα που παραμένει άλυτο και χρονίζει- δείχνει μάλιστα το πόσο ανίκανη είναι η κοινωνία και το πόσο μη λειτουργικό το κράτος σε τέτοια προβλήματα.
Τέλος καλό είναι να καταλάβουν και κάποιοι οτι εθελοντής για να γίνεις πρέπει να το έχεις  μέσα σου... η κούραση είναι σίγουρη, χρειάζεται όμως και τεράστια υπομονή και θέληση και δεν πας για λούσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: