Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής* της πόλης μας για όσους δεν το ξέρουν ή αυτούς που το ξέχασαν ότι υπάρχει βρίσκεται στους πρόποδες της Κουνουπίτσας, σε ένα χώρο 5 στρεμμάτων και με την ολοκλήρωση του θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με σκοπός την εκπαίδευση την ψυχαγωγία σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και με στόχο την απόκτηση σωστής οδικής συμπεριφοράς.
 - Έχω ξαναπεί ότι κερδίζουμε δεν είναι αναγκαίο να υπενθυμίζουμε ότι γίνεται προεκλογικά μιας και εμείς ..θέλουμε να έχουμε..αφού δεν έχουμε. 
Με την ολοκλήρωση του λοιπόν, αυτές τις μέρες καθαρίζεται και μάλλον ξεμπλοκάρισαν οι διαδικασίες λειτουργίας του!! θα αποτελεί μια ακόμα λύση όχι μόνο μάθησης που είναι αναγκαία βλέποντας την παιδεία των μικρών οδηγών μας, αλλά και επίσκεψης σχολείων απ΄όλο τον Νομό. 
Μουσείο Κισάμου, ο χώρος της κα Μπορπουδάκη (Archaeolab) που αποτελεί πρότυπο κέντρο διδασκαλίας και σεβασμού της  Ιστορίας μας, το Πάρκο Κ.Αγωγής που να υπενθυμίσω ότι έχει και μικρό θέατρο μέσα, αλλά και αυτά που σχεδιάζει (ελπίζω να έχουν συνέχεια) ο δήμος στην ίδια περιοχή γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 και κολυμβητική πισίνα 9Χ25μ θα αποτελούν πόλο έλξης μικρών και μεγάλων. Μάλιστα σε κουβέντα που είχα με τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού σχολείου κ. Μπατουδάκη μου είπε οτι πιστεύει το καλοκαίρι να είναι έτοιμος και ο αθλητικός χώρος στο προαύλιο του σχολείου με το ταρτάν (μιας και δημοτικό γήπεδο δεν βλέπουμε) και έτσι συμπληρώνεται ένας κύκλος απασχόλησης και ψυχαγωγίας στην πόλη μας με πολύ ενδιαφέρον για τα παιδιά μας.
Για το κλειστό τώρα που και αυτό βρίσκεται στον ίδιο χώρο και είναι η ντροπή μας...ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα ξεμπλοκάρει και θα βρεθούν τα χρήματα για να αποτελειώσει.
* Ξεκίνησε λίγο μετά το 2009.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: