Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ....ΕΜΕΙΣ....ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ

H Κίσαμος μόνο ενωμένη μπορεί να κερδίσει αγώνες....είχε πει κάποτε ένας Σχετάκης, ένας Σημαντηράς, ένας Καντζουράκης ένας Σκουλάκης και πολλοί άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι που έβαλαν το μπέτι τους για να έχουμε μερικά από τα πολλά που μας χρειάζονται. 
Οι λίγοι επώνυμοι αισθάνθηκαν δικαιωμένοι, γράφτηκε το όνομα τους στο πάνθεον της Ιστορίας, τους δόθηκαν και πολλές ευκαιρίες μετά για να μας ξελασπώσουν....., ήταν πάντως νικητές σε μια πολύ δύσκολη μάχη, γιατί ήταν ενωμένοι. 
Από την άλλη οι ανώνυμοι μπορεί να τους έφαγε η μαύρη σελίδα της Ιστορίας, εντούτοις ηθικά ήταν οι πιο κερδισμένοι, κατάφεραν να κάνουν αυτό που ήθελαν, να νοιώσουν την χαρά της νίκης και ταυτόχρονα να παραμείνουν άγνωστοι, ανώνυμοι, ήσυχοι, κερδισμένοι, με ΜΙΑ νίκη που δεν την εξαγόρασαν ποτέ στην πορεία.
Αυτά....

Δεν υπάρχουν σχόλια: