Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Οι αρχαιολογικοί θησαυροί της πόλης της Κισάμου!
Μια πολύ σημαντική εμπειρία για όλους μας ήταν η ξενάγηση στο Μουσείο και στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης μας που έγινε την Κυριακή 7/6/2015 στα πλαίσια ‘Πολιτιστικές Διαδρομές’ από την ΚΕ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Φιλολογικό Σύλλογο Κισάμου. 
Η ξενάγηση, που έγινε από τον αρχαιολόγο Νεκ. Πατεράκη, ξεκίνησε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου (ένα από τα καλύτερα περιφερειακά μουσεία της χώρας που πρέπει να επισκεφθείτε) και συνεχίστηκε στους ανεσκαμμένους χώρους της ‘Ρωμαϊκής Κισάμου’ από τα ιδιωτικά και δημόσια λουτρά, την αρχαία αγορά, και την αστική έπαυλη του Φειδία (ανασκαφή πίσω από το Κέντρο Υγείας με τα περίφημα ψηφιδωτά που είναι μη επισκέψιμα για πάνω από 25 χρόνια!), Χάθηκε όπως μάθαμε πριν μερικά χρόνια, εγκεκριμένη πίστωση 1,5 εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε. για την επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων, λόγω και αδιαφορίας τοπικών φορέων (Δήμος, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση)! Δυστυχώς έμεινε μόνο το ενημερωτικό φυλλάδιο!
Ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία της πόλης μας. Κρίμα που δεν ήταν και κάποιος αρμόδιος από το Δήμο. Αυτά πρέπει να αναδείξουμε! Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία να συνεχιστεί και σε άλλες ανασκαφές της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κισάμου. Τους ευχαριστούμε!
Κώστας Χαρτζουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: