Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ

Η προσπάθεια ένταξης του οικισμού Τοπολίων μόλις άνοιξε  χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΟΠΑΧ). Βέβαια θα προτιμούσαμε να γινόταν προσπάθεια και για τον οικισμό Κουκουναράς που η συγκεκριμένη μελέτη ήταν στο ίδιο στάδιο ωρίμανσης με τον οικισμό Τοπολίων από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Και τώρα ήρθε η ώρα αυτοί που λοιδορούσαν την πρώην Δημοτική αρχή και τον κ. Μυλωνάκη ότι πήρε τα χρήματα από το χωριό του και τα πήγε στα Χαιρεθιανά η ότι δεν έχει κάνει καμία μελέτη για το χωριό του να μας πουν τι θα λένε σε αυτούς που έλεγαν ψέματα για να αποσπάσουν την ψήφο τους.
Περί αναπλάσεων λοιπόν ο λόγος, μετά τα Χαιρεθιανά και το Λούχι που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, προ πολλού έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε Ρόκκα, Καλεργιανά και Κάμπο ενώ στο προσεχές μέλλον θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην Πολυρρήνια. Όπως προ είπαμε οι μελέτες σε Τοπόλια και Κουκουναρά είναι έτοιμες προς ένταξη, ενώ οι μελέτες ανάπλασης Ποταμίδας, Καλαθενών, Καλυβιανής, κεντρικής οδούς Πλατάνου καθώς και της παραλιακής ζώνης Κισάμου από το γήπεδο έως και το Μαύρο Μώλο είναι σε προχωρημένο στάδιο και θα θέλαμε η Δημοτική αρχή να τις ολοκληρώσει ούτως ώστε να ενταχθούν σε επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Στη πιο δύσκολη οικονομική και πολιτική περίοδο της χώρας και σε ένα νεοσύστατο Καλλικράτικο Δήμο Κισάμου οικονομικά στο κόκκινο, η προηγούμενη δημοτική αρχή κατάφερε να συντάξει και να εντάξει αυτές τις μελέτες που είναι αποτέλεσμα επίπονης και συντονισμένης προσπάθειας της Δημοτικής ομάδας του κ. Μυλωνάκη μέχρι και 31 Αυγούστου 2014, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του Νομού και της περιφέρειας. 
Ομάδα μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: