Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ.

Ορισμένοι από τους αναλυτές, εντοπίζουν τις αιτίες στην ατομική ευθύνη των οδηγών κυρίως. Όμως για να δούμε, οι Έλληνες εγεννήθηκαν από τη μάνα τους και έχουν κακή συμπεριφορά στην οδήγηση και οι Σουηδοί έτσι γεννήθηκαν και είναι οι καλύτεροι οδηγοί στην Ευρώπη;
Το ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια» στα θανατηφόρα ατυχήματα στην Ε.Ε; 
Βεβαίως υπάρχει η ατομική ευθύνη αλλά αυτή αποκτάται με τη γέννηση και μόνο, ή μήπως διαμορφώνεται μέσα από ένα γενικότερο σύστημα, πολιτικό, κοινωνικό εκπαιδευτικό;
Η οδική ασφάλεια είναι θέμα αγωγής και παιδείας αλλά και οργάνωσης και αστυνόμευσης και υποδομών γενικότερα, κουλτούρας και αξιών που έχουν διαμορφωθεί στους νεοέλληνες και στη νεολαία, όταν η οδήγηση πολλές φορές αποτελεί δυστυχώς μαγκιά και η παραβατικότητα έχει μεγάλη αξία.
Στα χωριά οδηγούν πολλοί χωρίς δίπλωμα. Ο μπαμπάς συνήθως καμαρώνει που ο γιόκας του οδηγεί το τρακτέρ από τα δέκα του χρόνια. Ο πολιτικός θα φροντίσει να πέσει στα μαλακά ο οδηγός του αγροτικού χωρίς δίπλωμα. Μια οδηγός κάνει σινιάλο για την τροχαία που βρίσκεται παρακάτω. 
Να μην ξεχνούμε ότι η ευθύνη δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται αλλά διαμορφώνεται και αποκτάται μέσα σ ένα σύστημα αξιών στην κοινωνία και δυστυχώς εμείς ως χώρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε στον τομέα αυτό, αφού πολλές φορές προτάσσουμε το λαϊκισμό και τις εύκολες δικαιολογίες.
Mουντάκης Μιχάλης
Πρώην Αντιδήμαρχος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: