Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Οι συνέπειες των δοκιμών πυρηνικών όπλων είναι καταστροφικές τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Περισσότερες από 2.000 πυρηνικές δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί μετά από την πρώτη πυρηνική έκρηξη το 1945 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ποσό της ραδιενέργειας που απελευθερώθηκε στο περιβάλλον από όλες αυτές τις πυρηνικές δοκιμές υπερβαίνει τη ραδιενέργεια οποιουδήποτε πυρηνικού ατυχήματος.
Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των περιοχών όπου πραγματοποιούνται πυρηνικές δοκιμές συχνά το πληρώνουν με την υγεία τους ή και με τη ζωή τους ακόμα (βλ. συνέπειες πυρηνικών δοκιμών). Η μόλυνση συνεχίζεται σε μερικές από τις περιοχές αυτές – περισσότερες από 60 σε όλο τον κόσμο.
Με την ευκαιρία της 29ης Αυγούστου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Πυρηνικών Δοκιμών, ενώνουμε τις φωνές μας, ενημερωνόμαστε και κινητοποιούμαστε για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικές δοκιμές, έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα. Ζητάμε από όλες τις κυβερνήσεις να υπογράψουν και να επικυρώσουν την Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών του 1996, ώστε να τεθεί επιτέλους σε ισχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: