Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ 2013

Στα πλαίσια του δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που το Αννουσάκειο Ίδρυμα έχει αναπτύξει με την κοινότητα, για την λειτουργία υποστηρικτικών κοινωνικών υπηρεσιών, με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών εξυπηρετουμένων από την ευρύτερη περιοχή, παρατίθενται ενδεικτικά στοιχεία από το Αρχείο Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Ιατρείου. Mε την δυναμική παρουσία της κοινότητας υπό την καθοδήγηση του Αννουσάκειου Ιδρύματος, για την διαχείριση της οικονομικής κρίσης, με όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο προσφέρθηκαν τα ακόλουθα:
67.525 μερίδες φαγητού: 105 μερίδες για τους διαβιούντες ασθενείς στο Ίδρυμα και λοιπούς συνοδούς, καθώς και 80 μερίδες για τους εξυπηρετούμενους από την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα την χορήγηση 185 μερίδων συνολικά (Χ 365ημερών) σε καθημερινή βάση,
929 τσάντες με διάφορα είδη τροφίμων: ζυμαρικά, ....
..... όσπρια, γαλακτοκομικά, κοτόπουλο, κλπ, κατά μέσο όρο 13 κιλών η μία, συνολικά: 12.077 κιλά, καθώς και 300 πακέτων με γλυκίσματα. Η προσφορά αυτή κατηγοριοποιείται με τον ακόλουθο τρόπο:
840 τσάντες τροφίμων για τους 130 Εξυπηρετούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου,
59 τσάντες τροφίμων και 180 κούτες γλυκισμάτων για τους Εξυπηρετούμενους του Προγράμματος κατ’ οίκον Βοήθειας Κισάμου,
30 τσάντες τροφίμων και 120 κούτες γλυκισμάτων για τους Εξυπηρετούμενους του Προγράμματος Κατ’ οίκον Βοήθειας Σελίνου.
Σε 95 οικογένειες, είδη φαρμάκων και υγειονομικό υλικό.
Σε 193 οικογένειες, είδη ρουχισμού.
Σε 35 οικογένειες δόθηκαν είδη κλινοσκεπασμάτων και στρώματα.
Δωρεάν εξέταση της κοινότητας και συγκεκριμένα 156 ατόμων, μέσω της εθελοντικής προσφοράς από 13 Εθελοντές Ιατρούς διαφορετικής ειδικότητας.
Συγκεκριμένα για το έτος 2013 το Αννουσάκειο Ίδρυμα ευχαριστεί θερμά τους κάτωθι Ιατρούς, οι οποίοι εντός των Ιατρείων του Θεραπευτηρίου εξέτασαν εξυπηρετούμενους από την ευρύτερη περιοχή και σε μεμονωμένες επείγουσες περιπτώσεις εσωτερικούς ασθενείς: Σχοινιωτάκη Ειρήνη – Ωτορινολαρυγγολόγος, Μπουζάκης Ηλίας – Γαστρεντερολόγος, Τσουρουνάκης Νεκτάριος – Παιδίατρος, Σύλλας Δημήτρης – Φυσίατρος, Μπονατάκης Μιχάλης – Καρδιολόγος, Βουλγαράκη Όλγα – Πνευμονολόγος, Πατεράκης Παντελής – Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος, Τσουρής Γεώργιος – Ακτινολόγος, Μαρακομιχελάκης Ιωάννης - Ωτορινολαρυγγολόγος, Ψαράκης Ευτύχιος – Χειρουργός, Μουστάρδας Μάριος - Αγγειοχειρουργός, Αθανασάκης Δημήτριος – Οδοντίατρος, Φράγκος Κώστας – Ακτινολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: