Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΕΚΡΗΞΗ ΤΙΜΩΝ ΛΑΔΙΟΥ

Βαδίζοντας προς τη νέα ελαιοκομική περίοδο και με τις πληγές από την περσινή χρονιά να μην έχουν κλείσει ακόμη αφού η ακαρπία έδωσε μεγάλο χτύπημα στην εγχώρια ελαιοπαραγωγή, μεγάλο ενδιαφέρον εμφανίζει η κατάσταση στην εγχώρια και όχι μόνον αγορά ελαιολάδου.
Με τα δεδομένα από την Ισπανία να μην είναι θετικά για τους εκεί παραγωγούς, οι αγορές για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δίνουν καλά μηνύματα. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του paseges.gr οι τιμές που προσφέρονται στον παραγωγό από συν/σμούς αγγίζουν μέχρι και τα 3 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα στην Ιταλία ο παραγωγός πουλά μέχρι και 3,69 ευρώ/κιλό το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, «κερδίζοντας» τιμή σχεδόν 18% πάνω σε σχέση με πέρσι, το ίδιο διάστημα.
Στο παρθένο ελαιόλαδο, παραμένοντας στην Ιταλία, οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 2,38 ευρώ/κιλό, καταγράφοντας κάμψη σε σύγκριση με πέρυσι!!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: