Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΕΡΙΜ


Ο Κερίμ στην Βέροια, εδώ και 20 χρόνια γνωστός άρχοντας μαζευτής Αλόγων και Γαϊδάρων μας λένε, τα μάζευε τα φόρτωνε σε ένα μεγάλο φορτηγό, και τα έστελνε στην Ιταλία.
Δεν ξέραμε γιατί αλλά αργά σιγά καταλάβαμε ότι τα κάνανε κρέας και τα τάιζαν στους Ιταλούς. Και στην Γερμανία μας λένε ότι και εκεί δεν πετάνε τίποτα.
Ασφαλώς με τέτοια μαγειρέματα οι τιμές κρατιούνται χαμηλά.
Άλλη παράγραφος: Το αλογίσιο δεν τρώγεται είναι ξινό, εμπλουτίζεται με γευστοποιητές (αποθετήρες καρκινογένεσης) και γίνεται νοστιμότατα κεφτεδάκια όπως αυτά του ΙΚΕΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
Άλλη παράγραφος: Τα γηραιά άλογα των ιπποδρόμων οδηγούνται στην ίδια διαδικασία αξιοποίησης τους κρέατός τους, μαζί με τις ντοπαμίνες, τις ορμόνες και τα αντιβιοτικά που μπολιάζονται για τα ρεκόρ τους.
Συμπέρασμα : Τα εισαγόμενα αμφισβητούνται και διαδοχικά έχουν δημιουργήσει τα μεγαλύτερα διατροφικά σκάνδαλα στην Ευρώπη. Η κατακόρυφη αύξηση της ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗΣ και των θανάτων ΚΑΘ ΟΔΟΝ έχουν τροφοδότη την –ανέλεγκτη όπως αποδείχτηκε- βιομηχανοποίηση των τροφίμων, απορρόφηση των Εθνικών κονδυλίων υγείας στην Ευρώπη, διακλαδωτή δηλαδή απομύζηση των Εθνικών προϋπολογισμών, πρόωρη απώλεια φιλικών και συγγενικών μας προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: