Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

 Στην επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρωθυπουργό τις προάλλες, για την ακρίβεια και τα λουκέτα, υπήρχε και το εξής παράδειγμα:
 "Στο Βέλγιο, τον Ιούλιο του 2009, έκοψαν δραστικά το ΦΠΑ σε ορισμένους κλάδους, όπως τα εστιατόρια - προσέξτε κύριοι συνάδελφοι- από το 19,6% στο 5,5%. Και οι επιχειρήσεις ανέλαβαν υποχρέωση να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να ρίξουν τις τιμές. Και υπήρχαν καταπληκτικά αποτελέσματα.
Πήγα, προχθές, σε εστιατόριο του Βελγίου και βρίσκω στο εστιατόριο, εκεί που καθόμουν, μαζί με το μενού, την εξής δήλωση επίσημα. Σας διαβάζω: «Δεσμεύομαι χάρις στη μείωση του ΦΠΑ που εφάρμοσε το κράτος μου από την 1η Ιουλίου του ’09, να δημιουργήσω πρόσθετες θέσεις εργασίας, ώστε να βελτιώσω τις συνθήκες και τα ωράρια εργασίας της ομάδας μου. Δεσμεύομαι να μειώσω τις τιμές των προϊόντων που ορίζονται ρητώς στον τιμοκατάλογό μου.
Δεσμεύομαι να επενδύσω, ώστε να εκσυγχρονίσω τον εξοπλισμό του κτηρίου μου. Αυτή η νέα ρύθμιση είναι μια καλή ευκαιρία για όλους εμάς τους εστιάτορες να ενδυναμώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις δραστηριότητές μας, που οφείλουν να αποβλέπουν στο μέλλον».
Αυτή είναι η ανάσα κ. Πρόεδρε. Αυτό είναι η απόδειξη ενός απλού ανθρώπου, μικρομεσαίου Βέλγου, που τι κέρδισε από τη μείωση του ΦΠΑ.
Αυτές τις ανάσες ζητούμε να δώσετε στην οικονομία."
 Να μια καλή ευκαιρία να ανέβουν και τα δικά μας εστιατόρια μια κατηγορία πάνω..με μια απλή δέσμευση ο καλύτερος για μένα προορισμός της Ευρώπης να απαλλαγεί από τις πλαστικούρες (καρέκλες-πιάτα-τραπεζομάντιλα) και να βαδίσει εκεί που του αρμόζει και λόγω ποιότητας φαγητού αλλά και θέας.
Τα σχόλια δικά σας.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: