Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΓΥΨΟΥ

Μια μικρή αναδρομή στα του λατομείου γύψου ........
Το 2007 και το 2008 από τις εταιρείες Σφακιανάκη ΑΕΒΕ κατατίθενται Μελέτες Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), λατομείου γύψου στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Και οι δυο (ΜΠΕ) απορρίπτονται από τα δημοτικά συμβούλια και του δήμου Ιναχωρίου αλλά και του Νομαρχιακού συμβουλίου Χανίων.
Και οι δυο ΜΠΕ απορρίπτονται από τότε γενικό γραμματέα περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα και φυσικά απορρίπτονται και από τον τότε υπουργό!
Το 2009 κατατίθεται ξανά αίτημα ΜΠΕ, από τον ίδιο επιχειρηματία και για την ίδια περιοχή.
Φυσικά και αυτή την μελέτη την απορρίπτει το δημοτικό συμβούλιο Ιναχωρίου αλλά και το Νομαρχιακό. Την αντίθετη τους εκφράζουν και όλοι οι όμοροι δήμοι Πελεκάνου-Μηθύμνης-Κισάμου, αλλά και πλήθος φορέων οργανώσεων και πολιτών.
Δυστυχώς σε αυτήν την ΜΠΕ ο περιφερειάρχης υπογράφει.....με τα γνωστά γεγονότα που ακολούθησαν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: