Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 «Ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός και ο Αθλητισμός είναι από τις πλέον ισχυρές μηχανές ανάπτυξης της χώρας τα αποτελέσματα των οποίων αποδίδουν καρπούς με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η πρόκληση είναι να δουλέψουμε με τέτοια μεθοδικότητα ώστε και οι τρεις αυτοί τομείς να συνεργαστούν με δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο». 
Παύλος Γερουλάνος
Και για να αποδείξει τα λεγόμενα του θέτει σε διαβούλευση την παραχώρηση στην τοπική αυτοδιοίκηση από την ΕΤΑ των εξής ακινήτων:
ΑΚΙΝΗΤΑ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
1.  Έκταση Ξενία Χανίων (οικοπεδική έκταση των 5.107 τ.μ., επί της οποίας είχε κτιστεί το Ξενία Χανίων παραμένει στην  ιδιοκτησία του ΕΟΤ, στον οποίο είχε περιέλθει κατόπιν αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.
2. Ακτή πόλεως Χανίων:  (συγκρότημα λουτρικών εγκαταστάσεων επί εδαφικής έκτασης εμβαδού 6.500 τ.μ. μετά αιγιαλού μήκους 200 μ.)
3. Άγιοι Απόστολοι Χανίων (εδαφική έκταση συνολικού εμβαδού 584.000 τ.μ. περιλαμβανομένου του αιγιαλού. Η περιγραφείσα έκταση του EOT, έχει θεσμοθετηθεί ως Ζώνη Τουρισμού και Αναψυχής)
4.   Τουριστικό Περίπτερο και Έκταση Ομαλού
5.   Τάφοι Βενιζέλων
Λέτε να ήθελε να πει και νήσος Γραμβούσα αλλά δεν είχε σε ποιον; Πάντως κρίμα στον κόπο της κ. Σκουλάκη και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, μιας και η προσπάθεια της να παραχωρηθεί μέρος του νησιού στον δήμο, πήγε στον βρόντο! Πάμε πάλι από την αρχή άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: