Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΛΕΓΚΤΗΣ....ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΡΥΠΑΝΤΗΣ

Ο λόγος για έναν ελαιουργό, ο οποίος παρά τη θέση του ως αντιδήμαρχος του δήμου Φαιστού, δεν έδωσε το καλό παράδειγμα, και απέρριπτε κατσίγαρους από το ελαιουργείο του στο φράγμα της Φανερωμένης.
Χθες βρέθηκε στο σημείο ο εισαγγελέας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης μαζί με επόπτες δημόσιας υγείας και αστυνομικούς, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτοψία στο φράγμα, καθώς νέες καταγγελίες για ρύπανση στην περιοχή είχαν φθάσει στα αυτιά τους.
Ακολουθώντας τα ρυάκια του μολυσμένου νερού, το κλιμάκιο με επικεφαλής τον εισαγγελέα έφθασε στα ελαιουργεία από τα οποία προέρχονταν οι κατσίγαροι. Εντοπίστηκαν τέσσερις ελαιουργοί που ρύπαιναν, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τρεις, ενώ ο τέταρτος απουσίαζε και δε συνελήφθη.
Αν ο τελευταίος δε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.
Η εξοργιστική κατ' εξακολούθηση ρύπανση του φράγματος της Φανερωμένης θα εξακολουθεί να απασχολεί τον Εισαγγελέα και τους ελεγκτές που δε θα σταματήσουν να επιβλέπουν την κατάσταση στην περιοχή.
Ωστόσο, το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο αντιδήμαρχος του δήμου Φαιστού, ο οποίος αν και ρύπαινε με το ελαιουργείο του, επρόκειτο να συνοδεύσει το κλιμάκιο στην αυτοψία, χθες, εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή. Πάντως, φαίνεται πως για το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα, μαθαίνοντας τη σύλληψή του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είχε συλληφθεί ξανά πριν 20 ημέρες για οπλοκατοχή.
ΠΗΓΗ
Χμμμ ευτυχώς που δεν μας γράφει ο χάρτης ..έτσι είναι δύσκολο να μας βρει εισαγγελέας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: