Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ME ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνει καμία συγχώνευση γυμνασίων και λυκείων στο νομό Χανίων, έδωσε σήμερα ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κανδαράκης, με αφορμή την αναστάτωση που επικρατεί στους πρώην Δήμους Βουκολιών και Κολυμβαρίου σχετικά με πληροφορίες ότι σχεδιάζεται συνένωση των σχολείων των δύο περιοχών.
Ο κ. Κανδαράκης ανακοίνωσε παράλληλα ότι στους σχεδιασμούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η ίδρυση και λειτουργία 5 νέων Γυμνασίων και 2 νέων Λυκείων στο νομό Χανίων.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μακροπρόθεσμα –και λόγω έλλειψης μαθητών- να γίνουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις Γυμνασίων και Λυκείων.
Μάλιστα μας διαβεβαιώνει ο υπεύθυνος της δευτεροβάθμιας, ότι δεν θα κλείσουν ούτε θα συγχωνευτούν σχολεία στην επαρχία μας, αλλά εδώ ολάκερος Πρωθυπουργός μας γέλασε με το "λεφτά υπάρχουν" τον κ. Καρδαράκη θα πιστέψουμε; Εξάλλου ποιος τον λογαριάζει από τα μπουλντόγκ της κυβέρνησης;
Άραγε που θα φτιαχτούν τα δυο νέα Λύκεια που εξήγγειλε στα Χανιά, απ΄ότι μαθαίνω, όχι στην Κίσαμο που τόσο το χρειάζεται!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: