Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Κισάμου στις 10/12/2009 ο πρόεδρος κύριος Σγουρομάλλης Στέλιος  μας ενημέρωσε ότι την επομένη στις 10:30 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θα γίνει ενημέρωση από τον ΟΑΔΥΚ και το μελετητή για την πορεία της σημαντικής μελέτης με αντικείμενο ¨Ανάδειξη, Ανάπλαση και Προστασία της παραλιακής ζώνης του κόλπου της Κισάμου¨.
Και διερωτώμαι:
1.  Σε ποιους δημότες, αν όχι τους δημότες της Κισάμου, απευθύνεται η συγκεκριμένη ενημέρωση;
2.  Τότε γιατί αυτή πραγματοποιείται στη πόλη των Χανίων κι όχι στη Κίσαμο ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων και να ακουστεί η φωνή των πολιτών;
Έκανα πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να αντιδράσει έντονα με ψήφισμα και ανακοίνωση για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που συμβαίνει συστηματικά με αποτέλεσμα να παραμελείται και να απομονώνεται η Κίσαμος.
Όμως για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου συμβιβάστηκε μ’ αυτή την πρακτική που μας βάζει στο περιθώριο σημαντικών για τον τόπο μας εξελίξεων.
Αρκεί να αναφερθεί ότι στη επίσημη πρόσκληση δεν υπάρχει το όνομα της κυρίας Σκουλάκης Φρόσω Δημάρχου Κισάμου αλλά ούτε και του κύριου Γεωργίου. Καλαϊτζάκης μελών της επιτροπής παρακολούθησης της μελέτης.
Είναι τυχαία αυτή η παράλειψη;
Αυτά συμβαίνουν με αποτέλεσμα ν’ αποψιλώνεται σταδιακά ο τόπος μας από σημαντικές για τους δημότες του υπηρεσίες κι ο Δήμος μας να μπαίνει στο περιθώριο, ν ‘απομονώνεται και να μη συμμετέχει σε σημαντικές εξελίξεις.
Για άλλη μία φορά άλλοι θα αποφασίσουν για την τύχη της Κισάμου και εμείς απλοί θεατές
Με εκτίμηση
Δημοτικός Σύμβουλος
Κουνελάκης Στέλιος

 και η ΕΙΔΗΣΗ

Η προγραμματισμένη παρουσίαση της μελέτης για την ανάδειξη - ανάπλαση - προστασία του παραλιακού μετώπου του κόλπου της Κισάμου, που επρόκειτο να γίνει στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου. τελικά δεν έγινε μιας και υπήρξε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Νομαρχιακό Μέγαρο, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτήριο, προκειμένου να γίνει η αναγκαία έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: