Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Το Εφετείο και οι Ηρακλειώτες-Χανιώτες
Κώστας Ι.Νικολούδης
Είδα την τηλεοπτική συνέντευξη παραγόντων των Χανίων για το Εφετείο. Διαπίστωσα το οργίλο τους ύφος, το θράσος και τον παραλογισμό διάχυτα.
Και εξηγούμαι: Οι Ηρακλειώτες δεν διεκδικούν να τους πάρουν το Εφετείο. Ζητούν την ίδρυση νέου που αποφάσισε ανεξάρτητη Αρχή.
Οι Ηρακλειώτες ποτέ δεν έκαναν αγώνες σαν κι αυτούς που κάνουν τώρα οι Χανιώτες, πράγματι διχαστικούς και παράλογους για να πάρουν υπηρεσίες στο Ηράκλειο.
Η όποια τοποθέτηση υπηρεσιών στο Ηράκλειο έγινε από ανάγκη γεωγραφικής συμμετρίας και εξυπηρέτησης λαού και διοίκησης.
Σήμερα διχαστικός είναι αυτός που ζητά τη μη ίδρυση του Εφετείου στο Ηράκλειο, για να εκμεταλλευτεί τον ταλαίπωρο κάτοικο του άλλου άκρου της Κρήτης, για να καθίσει μια μέρα ή περισσότερες να κοιμηθεί και να φάει στα Χανιά.
Είναι μεγάλος παραλογισμός να λέει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ότι το Εφετείο είναι θέμα των Χανιωτών, παραβλέποντας και την απόφαση της ανεξάρτητης Αρχής του Αρείου Πάγου.
Οι Ηρακλειώτες δεν είναι διχαστικοί, όταν στις πρόσφατες εκλογές ψήφισαν την ομοαίματη ενός παράγοντα της συνέντευξης που, αν δεν τον συνέφερε, θα έλεγε και για τους Ηρακλειώτες ότι με σαρκασμό είπε για άλλους “αυτό το μυαλό τους έδωσε ο Θεός”. Την ψήφισαν όμως χωρίς να τη ρωτήσουν ποια γνώμη έχει για το Εφετείο, ενώ ήξεραν ότι εκπροσωπεί το πνεύμα των Χανιωτών και του υποκινητή της αντίρρησης.
Τώρα και εμείς οι Ηρακλειώτες, οι διχαστικοί, πρέπει να πούμε ότι ψηφίσαμε σύμφωνα με το (αφώτιστο πάει να πει) μυαλό που μας έδωσε ο Θεός. Σαν παρατρεχάμενοι στο πνεύμα που επικρατεί στους άλλους. Όταν δεν σκέπτεσαι, αντί καλό κάνεις ζημιά.


Εγώ δεν έχω να πω τίποτα επί του θέματος, υπάρχουν νομάρχης-δήμαρχοι, κοινωνικοί φορείς, βουλευτές, που μπορούν να τα πουν καλύτερα και στον εν λόγω κύριο αλλά και σε στους ανατολικοκρητικούς όμως η κουβέντα του κ. ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ είναι ότι το καλύτερο και μια καθώς πρέπει απάντηση, και στον εν λόγω κύριο:
"Λόγοι ιστορικοί, λόγοι αξιοπιστίας, αξιοπρέπειας και τιμής, αλλά κυρίως λόγοι ορθής απονομής της Δικαιοσύνης, δεν αφήνουν περιθώρια αλλαγής των ειλημμένων θέσεών μας. Αρκετές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταφερθεί από την ιστορική πρωτεύουσα της Κρήτης τα Χανιά στην πόλη του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των Χανίων να έχει φτάσει στα όριά της"

Όσο για το τι είχε ο καθένας και τι έχει...έ ο κ. Νικολούδης μάλλον περασιάρης είναι από την Κρήτη ή πολύ ξεχνονούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: