Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΕΧΕΙ …. ΜΑΛΛΟΝ Ο ΜΗΝΑΣ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008 είχαμε επεισόδια που μας οδήγησαν στις άδικες ρατσιστικές επιθέσεις από μια ομάδα προοδευτικών ανθρώπων. Γράψαμε τότε ότι όλα ήταν ένα ψέμα και ποτέ δεν υπήρξε οργανωμένη επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων όπως μας καταλόγιζαν, όμως δυστυχώς κανείς δεν μας πίστεψε, ούτε κάποιες κυρίες που λένε ότι κάνουν σωστό και έγκυρο ρεπορτάζ!!!!
Το 2007, Δεκέμβριο πάλι, είχαμε ξανά επεισόδια, τότε το σαΐνι της δημοσιογραφίας ο γνωστός Τζιμ…. και κάτω, μας έκανε βούκινο στο πανελλήνιο από το ΜΕΓΑλο κανάλι, και μας έβγαλε μηδενός εξαιρουμένου, από δήμαρχο ως και μητροπολίτη, ρατσιστές.
Όμως ήλθε στο φως η αλήθεια και σε λίγο καιρό αποκαλύφτηκε ότι τους ταλαίπωρους Σουδανούς τους είχαν δείρει Αλβανοί, επειδή έπαιρναν φτηνά μεροκάματα και τους χαλούσαν την πιάτσα. Κανείς βέβαια δεν δέχτηκε από όλους αυτούς τους προοδευτικούς και καλά συντασσόμενους δημοσιογράφους να επανορθώσει, κανείς δεν πήρε την απόφαση να ζητήσει έστω μια συγνώμη, άντε από τον δέσποτα, ούτε καν, κι αυτή η λαλίστατη Χανιώτισσα κυρά δημοσιογράφος.
Εμείς συνεχίσαμε να ανεχόμαστε, οι Σουδανοί συνεχίζουν να ζουν ανάμεσα μας, και όλα μέλι γάλα.
2009 - 3 του Δεκέμβρη, ημέρα Πέμπτη - το έχει μάλλον ο μήνας και η μέρα- ξανά επεισόδια στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Σήμερα η αιτία των επεισοδίων διαφορετική, μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία του παλιού σινεμά.
Σήμερα τα επεισόδια δεν είναι για την τιμή του μεροκάματου αλλά για την «τιμή» και την υπόληψη των κοριτσιών μας.
Σήμερα ο πόλεμος είναι γιατί μια μερίδα λαθρομεταναστών, (και ουχί μη νόμιμα εισερχομένων μεταναστών, όπως θέλει να λέγονται η σύμβουλος του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια, η γνωστή Afrodite Al Salech) νεαρών, που δεν έχουν τόσο τον νου τους στο μεροκάματο και την διαβίωση αλλά περισσότερο στο ποτό και το καμάκι. Έτσι όλοι αυτοί οι νεαροί Αλγερινοί, Μαροκινοί, Τυνήσιοι που στοιβάζονται κατά εκατοντάδες στις μικρές πλατείες μας με ένα κινητό, ένα μπουκάλι μπύρα και ένα Malboro ανά χείρας είναι μια κινούμενη πρόκληση για τους δικούς μας πολύ ανήσυχους νεαρούς.
Αλλά όπως αποδείχτηκε ήταν πρόκληση τελικά για όλους μας, αυτό είναι η αλήθεια και τα μικρής έκτασης επεισόδια μπορεί να καταδικάστηκαν από πολλούς, όμως η αλήθεια είναι ότι μια μικρή ανακούφιση διέκρινες την επόμενη μέρα στα πρόσωπα όλης της Κισάμου.
Μια ανακούφιση γιατί διαπίστωνες ότι ..
-Ναι υπάρχει πλέον πολύ και καλή αστυνόμευση.
-Ναι επιτέλους οι πλατείες μας είναι άδειες, και καθαρές.
-Ναι επιτέλους μπορούσες να περάσεις από σημεία που ως και πρότινος «είχαν» απαγορευτικό.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα 11 εκ ανθρώπων με περιορισμένους οικονομικούς πόρους που δεν μπορεί να εξασφαλίσει έστω στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση στην μεγάλη πλειοψηφία των ίδιων των κατοίκων της. Το Καστέλλι που είναι μια πολύ μικρή πόλη πως άραγε μπορεί να θρέψει πάνω από 500-600 εποχιακούς εργάτες ιδιαίτερα σήμερα που δεν υπάρχουν δουλειές; Έτσι τα ερωτήματα που τίθενται είναι, πόσοι μπορούν να έλθουν, πόσους μπορεί να χωρέσει αυτή η πόλη, για πόσο καιρό και πως θα επιβιώσουν, χωρίς δουλειές;
Φυσικά απάντηση δεν θα πάρουμε και μόνο «καλά λόγια» από κάτι προοδευτικούς θα ακούσουμε !!!

Το 99% των κατοίκων της πόλης φοβάται, το ίδιο ποσοστό αναγκάζεται δυσανασχετεί και στεναχωριέται που κάθε χρόνο του κολλούν την ρετσινιά του «ρατσιστή», όμως το χειρότερο απ όλα είναι ότι την Κίσαμο κάποιοι την προορίζουν για αποθήκη αλλοδαπών ψυχών σόνι και καλά. Άραγε μας ρώτησαν;
Κατά άλλα η κάθε μη κυβερνητική οργάνωση, μπορεί να μαζεύει ανθρωπιστική βοήθεια για την Καμπάλα της Ουγκάντας παρακαλώντας μας να δώσουμε το περίσσευμα μας, που είναι υστέρημα μας, αντί να σκεφτεί :
-«Δεν πάω από το Καστέλλι να εξετάσω τους 1000 και βάλε λαθρομετανάστες που στοιβάζονται σε κάθε τρώγλη και ακατοίκητη οικοδομή».
Γιατί είναι καλύτερη η γραμμή Χανιά-Καμπάλα από το Χανιά -Καστέλλι κύριοι υπεύθυνοι των Γιατρών του κόσμου;Άνθρωποι στην καμπάλα άνθρωποι και στο Καστέλλι!!
Όσο για το αν αύριο που θα μας ξαναπείτε ρατσιστές, μας κακοφανεί; Μπα μην φοβάστε το μάθαμε το μάθημα μας τόσα χρόνια και δεν μας πειράζει πια …προδευτικούληδες.

Στην Κίσαμο τα τελευταία χρόνια μετά τις Ενώσεις, την ΒΑΡΞΥΛ και την Μπερές Μπετόν χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις. Δικοί μας άνθρωποι, φίλοι μας, γείτονες, με πολυμελής οικογένειες, έμειναν στον δρόμο, δεν είδα λοιπόν κανένα από όλους αυτούς τους πολυλογάδες να συνταχτεί με την πραγματικότητα ..απλά συντάσσονται με την Νέα Τάξη τα προδευτικούλια μας... αυτήν που τους υπαγορεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: