Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ;

Ένας 40χρόνος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου από πολλαπλά εγκαύματα σε όλο του το σώμα.
Ο τραυματισμός προήλθε από έκρηξη που σημειώθηκε  στις 10 το βράδυ στο πυρηνελαιουργείο «Ανδρουλάκη» στα Καστελιανά του Δήμου Αρκαλοχωρίου , ενώ ένα ακόμα άτομο τραυματίστηκε ελαφρύτερα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στο δίκτυο κατανομής εξανίου το οποίο χρησιμοποιείται για την επεξεργασία της ελαιοπυρήνας.
Την περιοχή απέκλεισε η αστυνομία ενω έσπευσαν 6 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και  η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 2.00 τα ξημερώματα. Οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατάφεραν να περιορίσουν  την φωτιά στο χώρο του εργοστασίου και να αποφευχθεί η επέκταση της σε παρακείμενες δεξαμενές με εύφλεκτο υλικό και η ολοσχερή καταστροφή του εργοστασίου.
Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη που σημειώνεται σε πυρηνελαιουργείο τα τελευταία τρία χρόνια στο Ν. Ηρακλείου.
Στο ΠΑΓΝΗ μετέβησαν για να επισκεφθούν τον τραυματία ο Περιφερειάρχης Κρήτης και η Νομάρχης Ηρακλείου.
Προανάκριση για τα ακριβή αιτία του ατυχήματος διενεργούν η πυροσβεστική υπηρεσία.
 
Για όσους δεν καταλαβαίνουν η άλλη ΜΠΟΜΠΑ που  λειτουργεί στην Κρήτη είναι στην γειτονιά μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: