Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΚΟΥΜΑΡΟΜΑΝΙΤΕΣ-ΚΑΣΤΑΝΟΜΑΝΙΤΕΣ


Σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Χανίων δύο άνδρες ηλικίας 45 και 30 ετών, οι οποίοι υπέστησαν δηλητηρίαση μετά από κατανάλωση αυτοφυών μανιταριών. Μάχη για τη ζωή έδινε έως αργά χθες ο 45χρονος, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ καλύτερα είναι ο 30χρονος ο οποίος νοσηλεύεται στη Νεφρολογική Κλινική.
Και οι δύο είναι υπήκοοι Ρουμανίας, οι οποίοι ζούσαν και εργάζονταν ως εργάτες στις Καλάθενες Κισάμου.

Εγώ πάντως αύριο πάω στην Λίμνη να φάω Καστανομανίτες και Κουμαρομανίτες δοκιμασμένα και μαζεμένα από γερόντους γνώστες. Φυσικά το μενού έχει ακόμα στάκα και κόκκορα κρασάτο, σε γνωστό σπίτι-καφενείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: