Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ

ΧΑΝΙΑ
"Φρένο" σε κεραία κινητής τηλεφωνίας στα Ροδωπού του Δήμου Κολυμπαρίου έβαλε η Αρχαιολογία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της γραμματείας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κατατέθηκε "μετά από Απόφαση της Δ/νσης ΠΕ.ΧΩ. της Περιφέρειας Κρήτης η μη έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων σταθμού ξηράς κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας COSMOTE A.E. σε θέση εντός των διοικητικών ορίων του Δ.Δ/τος Ροδοπού, του Δ. Κολυμβαρίου με κωδικό θέσης «ΡΟΔΟΠΟΣ Χ (1401650)» και δρόμου πρόσβασης λόγω της αρνητικής γνωμοδότησης της ΚΕ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων".

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τοποθέτησαν σε οικίσκους με κεραίες εταιριών κινητής τηλεφωνίας και ενεργοποίησαν άγνωστοι χθες τα ξημερώματα στην αγροτική περιοχή «Τραπεζά» του δημοτικού διαμερίσματος Κερασιών του δήμου Παλιανής.
Οι κεραίες ήταν των εταιριών Vodafone και Cosmote και καταστράφηκαν ολοσχερώς από την έκρηξη που προκλήθηκε. Οι εκρηκτική μηχανισμοί αποτελούνταν από μεγάλη ποσότητα αμμωνίοδυναμίτιδας και βραδύκαυστο φιτίλι.
Οι κεραίες που καταστράφηκαν βρίσκονταν η μία κοντά στην άλλη. Εκτίμηση της Αστυνομίας είναι ότι οι δράστες που τοποθέτησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς γνώριζαν καλά την περιοχή και από ποια μονοπάτια θα φτάσουν εκεί.

Στα Χανιά η αρχαιολογία στο Ηράκλειο ο δυναμίτης ....... την ίδια δουλειά κάνουν !

Δεν υπάρχουν σχόλια: