Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΧΑΝΙΑ
Θύμα ένοπλης επίθεσης, έπεσε απόψε ιδιοκτήτης φαρμακείου που εφημέρευε στα Χανιά. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, ένα άτομο που κρατούσε καραμπίνα μπήκε μέσα στο φαρμακείο, που βρίσκεται στην οδό Σφακίων κοντά στο κέντρο της πόλης. Εκείνη την ώρα μέσα στο φαρμακείο, βρισκόταν ο ιδιοκτήτης και μια υπάλληλος.
Ο δράστης με την απειλή του όπλου κινήθηκε προς το μέρος του ιδιοκτήτη και όταν αυτός προσπάθησε να τον αντιμετωπίσει, πυροβόλησε προς το μέρος που βρισκόταν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του καταστήματος.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Βουτηγμένες στο χρυσάφι και το μυστήριο είναι οι τρεις γυναίκες αρχοντικής καταγωγής που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη πριν από δύο εβδομάδες στην «Κνωσό των ιστορικών χρόνων», την Ελεύθερνα, στις υπώρειες του Ψηλορείτη. Και χρειάστηκε να περάσουν 2.900 χρόνια για να αρχίσουν να αποκαλύπτουν τα μυστικά τους, αν και όπως φαίνεται έχουν ακόμη πολλά να πουν.

ΡΕΘΥΜΝΟ
«Φτερά» έκανε μία ολόκληρη επιχείρηση τυροκομικών προϊόντων αφού άγνωστοι δράστες οι οποίοι εισήλθαν ως επαγγελματίες στο εσωτερικό της έφυγαν και πήραν μαζί τους 20 ολόκληρους τόνους τυριών και ειδών γάλακτος. Σύμφωνα με την αστυνομία η ποσότητα που εκλάπη θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες που έχει καταγραφεί σε παρόμοιες υποθέσεις στο αστυνομικό δελτίο σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: