Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ αλλά ΜΕ ΝΟΗΜΑ

Σε εμπρησμό αποδίδονται τα αίτια της πυρκαγιάς που σιγόκαιγε από προχθές στην κορυφή του όρους Κέντρος, με πολλαπλές εστίες που προκάλεσε ο άγνωστος μέχρι στιγμής σύγχρονος «Νέρωνας». Αξιοσημείωτο αλλά και τραγικό είναι ότι κάτοικοι χωριών του δήμου Λάμπης βλέποντας και χθες τους καπνούς με κιάλια, διέκριναν και έναν άνδρα, μετρίου αναστήματος με σκουρόχρωμα ρούχα, όπως τον περιέγραψαν στις αρχές, ο οποίος μετά από αυτή την ενέργεια στη δύσβατη και πετρώδη περιοχή, αποχώρησε. Το Κέντρος στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ενταγμένο στο σχέδιο NATURA και προγραμματίζεται η ανάδειξή του, προφανώς να ενοχλεί κάποιους, καθώς δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εκτάσεις για βοσκοτόπια.

Δηλαδή αν είναι NATURA μια περιοχή δεν θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για βοσκοτόπια ; Ενδιαφέρον λέτε η μια εκδοχή που ο δήμος δεν παραλαμβάνει την δική μας NATURA να είναι αυτή; Γιατί την άλλη την ξέρουμε αλλά δεν την μολογάμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: