Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΕΛΟΣ

Γράφει η ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΕΓΡΕΔΑΚΗ
Ο Αύγουστος που λούζονταν στην αστροφεγγιά κατά τον Ελύτη, ο ίδιος εγεύονταν στον κυματαφρό του κόλπου μας... ρακόμελο και κόκκινο κρασί παρέα με το Ρώκριτο και το Νοθιά..."
Γη και Πολιτισμός.
11η Έκθεση Κρητικών προϊόντων.
Έληξε η κορυφαία διοργάνωση του νομού που είχαν την ευκαιρία να την επισκεφτούν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι.
Ο Αγροτικός Αύγουστος που "γεύεται" ευτυχής κατά το έτος 2009 και όχι μόνο βεβαίως, τα βιολογικά προϊόντα, είναι παρελθόν, ως κύκλος εκδηλώσεων.
Είκοσι μέρες συνολικά, ολόκληρο σχεδόν τον μήνα της Παναγίας, τα περίπτερα των επαγγελματιών και των καλλιτεχνών και των συλλόγων πάσης φύσεως που επιθυμούσαν να εκθέσουν το στίγμα τους παρείχαν στον κόσμο δείγματα εξαιρετικής ποιότητας αγαθών που αποδίδει το χώμα και ο Πολιτισμός, η Παράδοση, η Τέχνη.
"Θυγατρικά" του Χανιώτικου Αύγουστου, εδώ και δυο χρόνια οργανώθηκε και στην Κίσαμο ο... μικρο-Κισαμίτης Αυγουστίνος, με επιτυχία τόση, ώστε το όνειρο της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Νομαρχίας με πρωτοπόρο την Αναπτυξιακή του Νομού (κι εδώ πρέπει να γίνει αναφορά στη συμβολή του προέδρου κ. Σπύρου Μαυροδημητράκη) το όνειρο λοιπόν όλων, να θεσμοθετηθεί. Κάθε καλοκαίρι επομένως, να δοξολογείται το ΓΕΝΝΗΜΑ της ΓΗΣ και του Πολιτισμού, βεβαίως.
Της Παράδοσης της πλούσιας της αγαπημένης παράδοσης του τόπου μας.
Αρκεί να παρακολουθήσουμε τα προγράμματα που φιλοξένησαν πλήθος δρώμενα, μουσικές εκδοχές, παραστάσεις θεάτρου, εκθέσεις, ομιλίες ενδιαφέρουσες, παρουσιάσεις βιβλίων, πολεμικές τέχνες, συναπαντήματα χορευτικών συλλόγων κι άλλα ακόμη...
Ιδιαίτερη αναφορά εννοείται, για τις αξιόλογες ημερίδες στο Μ. Αρσενάλι.
...Βιολογικά Προϊόντα!
Αυτος ήταν ο εμφατικός υπότιτλος φέτος...
Να δοθεί βάρος, να δοθεί βάση στα προϊόντα παραγωγής με τρόπο που εγγυάται την υγεία.
Σ' αυτό το moto περιεστράφη όλο το σκεπτικό του εγχειρήματος, όσον αφορά τις "θρεπτικές παρηγοριές", που δίνει απρόσκοπτα το Κρητικό χώμα, δίχως να στενάζει για τον κόπο και την προσφορά του!!!
...Κρητική Δημιουργική Κουζίνα.
Ονείρου γεύσεις από τα Χανιά με βιολογικά προϊόντα.
Έξοχη η έκδοση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Νομαρχιακής Αυτοδ/σης Χανίων.
Μια προσφορά στην παραδοσιακή συνταγή της εγγύησης...
Γεύση, φαντασία, ελκυστικό πιάτο, υγιεινή...
Φωτογραφίες θαυμάσιες, με ζωντανή, σπαρταριστή απόδοση τόσο, ώστε να "δέχεσαι" το άρωμα του γαστρονομικού δέλεαρ... το πόνημα αδικείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: