Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

ΤΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ

Οι παρακάτω φωτογραφίες μαζί με το κείμενο είναι από το νέο Κισσαμίτικο μπλοκ http://kissamitonathloi.wordpress.com/, που θέλει να δείξει την τεράστια καταστροφή που γίνεται στον Μπάλο, αλλά και να μας ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Γράφει λοιπόν ο συντάκτης του άρθρου που από ότι φαίνεται ήταν και αυτόπτης μάρτυρας, μιας και οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από πολύ κοντά.

Ιδού τα πειστήρια… Αυτός που επέβλεπε είπε ότι έχει δώσει άδεια ο Δήμος υποτίθεται. Η μπουλντόζα μετά έφυγε, με το καράβι που πάει στο Μπάλο. Όταν γύρισα με το επόμενο καραβάκι ήταν ακόμα στο λιμάνι, στο Καστέλι και μπήκε και σ’ αυτό το καράβι (μπορεί να είναι της εταιρείας που κάνει τις κρουαζιέρες στο Μπάλο και όχι του Δήμου). Την πίσσα θάψανε ανακατεμένη με διάφορα πλαστικά, π.χ. πλαστικά μπουκαλάκια νερού, μου ‘πε αυτός ότι το χουν ξανακάνει πολλές φορές. Που να τα πάμε λέει , κανείς δεν τα παίρνει!!!!
Την ίδια στιγμή η νομαρχία μας διαβεβαίωνε ότι πήγε μηχάνημα στον Μπάλο, αλλά για να ανοίξει πάλι -και μόνο- την λιμνοθάλασσα…




Πως το λένε το τραγουδάκι

"Τα λόγια είναι περιττά....... όταν υπάρχουν αποδείξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: