Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

«Η ΚΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ»

Η καθιερωμένη πλέον και καταξιωμένη θεατρική ομάδα της Κισάμου «Πρόβα Τετραώρου» που τελεί υπό την αιγίδα του φιλολογικού συλλόγου «Κισαμικός» και φέτος μας επιφύλαξε όμορφες βραδιές με τη θεατρική παράσταση «Καλή εντύπωση» της διάσημης Γαλλίδας συγγραφέως Yasmina Reza.
Μια παράσταση που άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας μας με μεράκι, κατάφεραν με τη βοήθεια του χαρισματικού σκηνοθέτη Θανάση Τριανταφύλλου να ξεδιπλώσουν το υποκριτικό τους ταλέντο και πολλά να διδάξουν τους θεατές μέσα σε λίγην ώρα. Ο Θανάσης Τριανταφύλλου συνεχίζει αυτό που πρώτη άρχισε η αγαπητή φίλη Ινώ Γεωργακάκη δηλαδή  τη δημιουργία και υποστήριξη μιας θεατρικής ομάδας από ερασιτέχνες ηθοποιούς και συνεισφέρει στον πολιτισμό της μικρής μας πόλης μέσα από τη μαγική τέχνη του θεάτρου,  προαιώνια ελληνική κληρονομιά από την κλασσική μας Ελλάδα. Η Ινώ συνεχίζει να συμπαραστέκεται πλάι στην κ. Ελένη Γεωργακάκη, πρόεδρο του φιλολογικού συλλόγου και στα αξιόλογα μέλη του και τους φίλους που τον περιστοιχίζουν. 
Στο παραπάνω θεατρικό έργο η συγγραφέας καταπιάνεται με την πραγματική ανθρώπινη φύση και παρουσιάζει το δράμα για τις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών, τα υπαρξιακά τους αδιέξοδα, την κοινωνική υποκρισία, τη βία, τη ματαιότητα, την αγωνία των γηρατειών, τη φθορά του χρόνου και το φόβο του θανάτου και όλα αυτά που υπεισέρχονται στη ζωή και χαλούν ένα «ωραίο φαίνεσθαι» που τυχόν έχομε φτιάξει, ενώ το «είναι», είναι εντελώς διαφορετικό, αφού δεν υπάρχει καμιά ενσυναίσθηση της πραγματικότητας και… όλα φαίνονται ωραία.
Οι ρόλοι ερμηνεύτηκαν θαυμάσια! Η Κατερίνα Αρώνη, που, αν και πρώτη φορά στο σανίδι, απέδωσε τέλεια την Υβόν αποδεικνύοντας πως ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθείς με αυτό που αγαπάς, ειδικά όταν έχεις ταλέντο! Ο Άγγελος Κυριτσάκης είναι άψογος στο ρόλο του Μπορίς συμμετέχοντας για πρώτη φόρα στην ομάδα παίρνοντας την σκυτάλη από τον πατέρα του. Ο καταξιωμένος πλέον στη θεατρική μας σκηνή Λευτέρης  Τριανταφυλλάκης, έχει πλέον το δικό του κοινό και είναι ιδανικός στο ρόλο του Ερικ. Η Πόπη Χοχλάκη είναι όπως πάντα απολαυστική και μια σταθερή αξία της θεατρικής ομάδας. Τέλος ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην Χρύσα  Ξηρουχάκη που στάθηκε στο ύψος του δύσκολου και απαιτητικού ρόλου της Αντρεά.  
Ας μην ξεχνάμε επίσης πως υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο συντελεστών που υποστηρίζει την προσπάθεια όσων από την ομάδα ανεβαίνουν στην σκηνή, όπως ο Θοδωρής Παρασκάκης στα σκηνικά, ο Νίκος Μιχελιδάκης στους φωτισμούς, η Μαρία Μουντάκη στις κομμώσεις, η Αγάπη Ανδρονικάκη στο μακιγιάζ και ο Σπύρος Παππάς στα παρασκήνια, είναι υπεύθυνοι για το επαγγελματικό αποτέλεσμα της παράστασης.
 Να σημειώσομε, ότι ο Φ.Σ. έχει πραγματοποιήσει σειρά θεατρικών παραστάσεων, σειρά μουσικών αφιερωμάτων τα καλοκαίρια στο υπαίθριο θέατρο του Ε.Κ.Ν. στα Νωπήγεια και φέτος το καλοκαίρι πειραματίστηκε με μια μουσική εκδήλωση του σε ένα χώρο μέσα στην πόλη μας: όπου το πάρκο κυκλοφοριακής  αγωγής  πλησίον του 2ου Γυμνασίου, όπου ο χώρος αυτός καλό θα ήταν να αναδειχθεί  από τη Δημοτική μας αρχή για χρήση τέτοιων εκδηλώσεων. Βέβαια όνειρο είναι να μπορέσει ο Δήμος να δημιουργήσει ένα πολιτιστικό πολύκεντρο πια, για εκδηλώσεις, αλλά και για να  στεγαστεί η πολύτομος δανειστική  βιβλιοθήκη  του Φ.Σ. ασφαλώς, που χρόνια τώρα οργανώνει και, δυστυχώς ασφυκτιά, εκεί  που  στεγάζεται και αναζητά  στέγη. Τέλος πάντων, άστεγος γενικά ο πολιτισμός στην Κίσαμο από άποψη πολιτείας με εξαίρεση το μικρό αμφιθέατρου του δημαρχείο, όπου ο μακαριστός  Αντώνης Σχετάκης είχε την έμπνευση για τη δημιουργία του. Τέλος θα πρέπει να γνωρίζομε ότι τα έσοδα από τις θεατρικές και παραστάσεις διατίθενται από το σύλλογο για όλα τα παραπάνω έξοδα. 
 Ευτυχία Δεσποτάκη -Πευκιανάκη

H παράσταση «Η Καλή Εντύπωση» επαναλαμβάνεται για 4 ακόμα βραδιές στις 10,12,13, και 14 Ιανουαρίου στις 21:00 το βράδυ. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: