Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (31-12-2021 ΑΡ. ΦΥΛ. 6613) με υπογραφή Πλακιωτάκη, ο ορισμός της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ως αναθέτουσας και προϊσταμένης αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, ως διευθύνουσας υπηρεσίας, η μελέτη με τίτλο:
«Μελέτη αποκατάστασης (ανακατασκευή-επέκταση) Προβλήτα παλιού Τελωνείου Κισάμου Π.Ε. Χανίων» συνολικού προϋπολογισμού 36.500,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Και φυσικά μετά απο πολλές προσπάθειες, και του blog χρόνια τώρα, ευτυχώς ο πρόεδρος του ΛΤΝΧ κ. Βιριράκης είδε και κατάλαβε την αναγκαιότητα μιας μελέτης για το κυκλοφοριακό χάος που παρατηρείται στο λιμάνι Καβονησίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τα χιλιάδες αυτοκίνητα που ανεξέλεγκτα παρκάρουν οι εκδρομείς απο τα ημερόπλοια... και την ετοιμάζει. Όπως έμαθα η μελέτη θα ανατεθεί στον Δρ Νικόλαο Ηλιού καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κορυφαίο του είδους του.

Τέλος μιας και ο δήμος μας ετοιμάζεται να προσλάβει προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ, πολιτικό μηχανικό, αρχιτέκτονα. μηχανολόγο κλπ, το ερώτημα ειναι τι να τους κάνει αν δεν έχει τεχνική υπηρεσία για να τους αξιοποιήσει; Και να τους πάρουμε πάντα θα εξαρτιόμαστε από τους άλλους ,.. ίσως για να λέμε οτι έχουμε; 
Τόσοι ειδικοί σύμβουλοι και δεν έχουμε δει ακόμα κάτι... τουναντίον ο ΛΤΝΧ με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει μας κάνει περισσότερα. Μήπως ειναι ώρα να σκεφτούμε την δημιουργία μιας τεχνικής υπηρεσίας; Και να αποτύχουμε θα ξέρουμε οτι προσπαθήσαμε.....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: