Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της αρπαγής  βρίσκεται η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας στα Χανιά -  Κατηγορίες και σε ήδη φυλακισμένη γυναίκα για εξαπάτηση της 82χρονης
Μια απίστευτη υπόθεση εξαπάτησης μιας ηλικιωμένης με την εμπλοκή μιας γυναίκας που εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για απάτες αλλά και ιδιωτικού οίκου ευγηρίας των Χανίων αποκαλύφθηκε απο τις αστυνομικές αρχές της Κισάμου.
Η υπόθεση δεν σχετίζεται με την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τους περίεργους θανάτους δεκάδων ηλικωμένων στον οίκο ευγηρίας, αλλά αφορά στην υπόθεση 82χρονης η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο εξαπατήθηκε απο μια γυναίκα για να της υφαρπάσει το σπίτι στο οποίο διέμενε καθώς και  από την ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας για να φιλοξενηθεί στη δομή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr,  όλα ξεκίνησαν όταν συγγενείς της ηλικιωμένης που δεν έχει παιδιά, όρισαν έναν δικηγόρο να αναλάβει ως δικαστικός συμπαραστάτης της 82χρονης. Τότε ο δικηγόρος ανακάλυψε πως το σπίτι που έμενε η ηλικιωμένη σε οικόπεδο φιλέτο σε τουριστική περιοχή του νομού Χανίων, είχε πωληθεί χωρίς η 82χρονη να το γνωρίζει!
Μάλιστα στην αγοραπωλησία συμμετείχε 55χρονη Χανιώτισσα η οποία είναι ήδη στην φυλακή για άλλες υποθέσεις απάτης και η οποία φέρεται να έπεισε την ηλικιωμένη να της κάνει πληρεξούσιο για να πάρει δάνειο για λογαριασμό της γιαγιάς για να επισκευάσει η ηλικιωμένη το σπίτι της. Με αυτό το πληρεξούσιο η 55χρονη αποκτούσε πλήρη εξουσιοδότηση να κάνει δικαιοπραξίες εκ μέρους της 82χρονης και έτσι πώλησε το σπίτι της ηλικιωμένης.
Όταν οι συγγενείς της ανακάλυψαν τι έχει συμβεί, ενημέρωσαν το ΑΤ Κισάμου το οποίο είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν με την υπόθεση της απατεώνισσας και της ηλικιωμένης.
Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την άτυχη γυναίκα για το περιεχόμενο του πληρεξούσιου, η οποία μέσω δικηγόρων ζήτησε την ανάκλησή του, ενώ υπέβαλε μήνυση σε βάρος της φυλακισμένης Χανιώτισσας.
Τότε, ξαφνικά, εμφανίστηκε στο σπίτι της 82χρονης η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας  μαζί με γιατρό της μονάδας και προσπάθησαν να την πείσουν να τους ακολουθήσει στη δομή με την αιτιολογία ότι θα κάνει πολύ κρύο τις επόμενες ημέρες.
Η γιαγιά αρνήθηκε, αλλά η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου που φαίνεται πως λειτουργούσε κατ’ εντολή της φυλακισμένης για απάτη, κατάφερε να πείσει τη γιαγιά με το πρόσχημα πως όσο έλειπε στο γηροκομείο θα της επισκεύαζαν το σπίτι.
Μόλις πληροφορήθηκαν τα τεκταινόμενα οι αστυνομικοί της Κισάμου, με εντολή Εισαγγελέα, πήγαν χθες Κυριακή στον οίκο ευγηρίας, όπου βρήκαν την ηλικιωμένη και την μετέφεραν σε άλλη δομή.
Η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας συνελήφθη με την κατηγορία της αρπαγής, ενώ κατηγορίες αναμένεται να απαγγελθούν και στην φυλακισμένη 55χρονη για εξαπάτηση, ενώ η έρευνα για το μέγεθος της εξαπάτησης της 82χρονης συνεχίζεται.
Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα και αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: