Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Στην καθημερινή του Σαββάτου ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο για τον Πρωθυπουργό με χρώμα Κισάμου.
Η χθεσινή παρουσίαση του project «Απάτητα Βουνά» στον πρωθυπουργό από τον υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά δείχνει πως η κυβέρνηση έχει σταθερό προσανατολισμό στην πράσινη ατζέντα, την οποία η Αριστερά και η Κεντροαριστερά τη θεωρούσαν πάντα προέκτασή τους. Όπως σας έγραφα όμως την περασμένη εβδομάδα, έρευνα που έγινε από το ίδρυμα Χάινριχ Μπελ μέτρησε πως οι Ελληνες δεν βλέπουν αυτόνομα τους Πρασίνους, αλλά μόνο ως κομμάτι του παραδοσιακού διπόλου. Και ο Μητσοτάκης το ξέρει αυτό, έχοντας κάνει την πράσινη ατζέντα βασικό κομμάτι της πολιτικής του. Και σε αυτό έχει και έναν καλό σύμμαχο, καθώς ο Αμυράς έχει επενδύσει στην πράσινη ατζέντα πολύ πριν μπει στην πολιτική.
Βάρος στην Κρήτη
Μένω στο πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς ο –Kρητικός– Μητσοτάκης θα ρίξει όπως φαίνεται και άλλο βάρος στην Κρήτη και δεν αποκλείεται να τον δούμε και υποψήφιο στη Μεγαλόνησο. Το ενδιαφέρον του πάντως για το νησί δεν θα το δείξει προεκλογικά. Την Τετάρτη μαθαίνω πως θα γίνουν εγκαίνια νέου κλειστού γυμναστηρίου στον Δήμο Κισσάμου, κάτι που είχε υποσχεθεί προσωπικά ο Κυριάκος στον δήμαρχο.
.....
Περιοδείες
Κινητικότητα παρουσιάζει ο νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Π. Μαρινάκης, που έχει ξεκινήσει ήδη περιοδείες ανά την Ελλάδα. Oι περιοχές που επισκέφθηκε έχουν ένα κοινό: είτε η Ν.Δ. είναι πιο χαμηλά στις δημοσκοπήσεις είτε δεν έχει κυβερνητική εκπροσώπηση. Για παράδειγμα, τον είδα σε Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Β΄ Πειραιά και στα δυτικά της Αθήνας. Συμπέρασμα: ζεσταίνει τον κομματικό μηχανισμό.
 Σταύρος Παπαντωνίου

Δεν πιστεύω από την Παρασκευή που το είδα όπως φαίνεται στην φωτο, να το έχουν τελειώσει το κλειστό μας, μέσα στο Σαββατοκύριακο .... ώστε την Τετάρτη να έχουμε εγκαίνια.... αλλά ποιος θα το ψάξει;  Φυσικά περιμένω τον Πρωθυπουργό και στα εγκαίνια των Λυκείων που ειναι μείζον θέμα για την Κίσαμο αυτή την ώρα...αλλά και υπόσχεση πολλών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: