Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

ΜΕ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ...

Μπορεί να μας λείπουν πολλά και συχνά-πυκνά να είμαστε δυσαρεστημένοι με το ΛΤΝΧ αλλά όπως έμαθα και ανάρτησε στην σελίδα του ο κ. Δημήτρης Βιριράκης πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων η επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την εκπόνηση μελέτης για το μοναδικό υδατοδρόμιο στο Νομό, στην Κίσαμο. 
 Να τι έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο πρόεδρος

-" Η Λιμενική Επιτροπή νομού Χανίων ομόφωνα σήμερα αποφάσισε την ανάθεση εκπόνησης μελέτης ίδρυσης- χωροθέτησης- σκοπιμότητας Υδατοδρομίου ,στο λιμάνι Καβονήσι Κισσάμου. Εύχομαι ολόψυχα η προσπαθεια μας αυτή να καρποφορήσει και σύντομα μια νέα πύλη εισόδου, πολύ σημαντική, να ενώσει τον νομό Χανίων με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Υπενθυμίζουμε οτι κατά το πρόσφατο παρελθόν δυο τουλάχιστον προσπαθειες δημιουργίας υδατοδρομίου στην Σούδα και το Ενετικό λιμάνι Χανίων δεν προχώρησαν...
Ξεκινάμε τελευταίοι απο όλους τους άλλους νομούς της Κρήτης, αλλά ελπίζουμε οτι θα τα καταφέρουμε και σύντομα τα υδροπλάνα θα πετάνε και στα Χανιά μας."

Η Κίσαμος των χιλιάδων προβλημάτων θα αποκτήσει υδατοδρόμιο ..ευχή είναι όπως και όλα τα υπόλοιπα που μας έταξαν και δεν τερμάτισαν, μιας και χάθηκαν στον δρόμο των υποσχέσεων. Ας ελπίσουμε οτι κάποτε θα πάρουμε όλα αυτά που μας αξίζουν... 
Φυσικά η Κίσαμος θα προτιμούσε να είχε μια μαρίνα... και να μην περιμέναμε ένα έργο που σήμερα υπάρχει και αύριο όχι και γίνεται όχι επειδή μας αγαπούν αλλά επειδή δεν μπορούν να το φτιάξουν πουθενά αλλού στον Νομό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: