Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ...ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΜΕ ΟΣΟ ΟΙ ΚΥΘΗΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ

Πέπλο… μυστηρίου καλύπτει την λειτουργία της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας Νότου (Α.Ν.Ε.Ν.). Η Χανιώτικη (Κισσαμίτικη) εταιρία, μετά από πολλές… τρικυμίες, από την δεκαετία του 90′ όταν πρώτο – συστάθηκε, το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ επενδυτικά επέδειξε έντονη δραστηριότητα, προχωρώντας στην απόκτηση παροπλισμένων πλοίων, ελάχιστοι πλέον σήμερα, είναι σε θέση να γνωρίζουν  “κάτι” για την τύχη της…
Οι μέτοχοι της Α.Ν.Ε.Ν. εδώ και μήνες “πάλευαν” όπως μάθαμε για να… συνεδριάσουν. Τη μια η… καραντίνα την άλλη η έλλειψη απαρτίας, η 9η Αυγούστου 2020 ήταν και η τελική καταληκτική ημερομηνία – που είχε ανακοινωθεί – για την  Β’ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρίας, η οποία δεν κατορθώσαμε να πληροφορηθούμε αν τελικά πραγματοποιήθηκε ή όχι.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, η τελευταία ανακοίνωση, αφορά την Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 26/07/2020.
Έκτοτε, το απόλυτο κενό…
Την ίδια ώρα που στα Χανιά, οι εμπλεκόμενοι φορείς δείχνουν να… κωφεύουν για το τι τελικά συμβαίνει με την Α.Ν.Ε.Ν.,  την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Νότου, εξέφρασαν στις 13 Ιουλίου, οι φορείς της Μεσσηνίας που είχαν εμπλακεί στο εγχείρημα της Α.Ν.Ε.Ν. ευελπιστώντας αφενός σε μια καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη και αφετέρου στην ανάπτυξη μιας δυνατής τουριστικής σχέσης ανάμεσα στις δυο περιοχές.
“Εμείς, όπως και αρκετός κόσμος, πιστεύαμε από τότε ότι τουρισμός δεν είναι μόνο σουβλάκια και φραπέ και θέλαμε να στηρίξουμε την τουριστική και εμπορική σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη, αλλά το λιμάνι εδώ και χρόνια είναι στην κατάσταση, που όλοι γνωρίζουμε” τόνισε ο κ. Νίκος Τριάντος Μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας των Μεσσήνιων Μετόχων της ΑΝΕΝ.  “Η ΑΝΕΝ μπήκε στο άρθρο 99 και πτώχευσε. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με άλλη θυγατρική της ΑΝΕΚ, τη ΝΕΛ και πλέον έχει τρία πλοία, το “Θεόφιλος”, το “Μυτιλήνη” και τη “Μυρτιδιώτισσα” που προσεχώς θα μετονομαστεί σε “Αλεξάνδρα Ν.”. Κάποιοι λίγοι ωφελήθηκαν, κρίμα για τον τόπο μας, τη Μεσσηνία, που ήταν αυτή που έχασε” συνέχισε ο ίδιος όπως στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε, όπως αναφέρει το messinialive.gr.
“Ξεχασμένα” πλοία μαζεύει η Α.Ν.Ε.Ν. έγραφε το έγκριτο banks.com.gr, στις 21 Νοεμβρίου του 2019, δίνοντας το… στίγμα!
Η γραμμή διαχρονικά, αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα. Για μεγάλα χρονικά διαστήματα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη, ήταν εντελώς ανύπαρκτη.
Σε καμία περίπτωση όμως ουδείς έχει το δικαίωμα να αποκρύπτει το τι ακριβώς συμβαίνει γύρω από την λειτουργία της εταιρίας και ποιος είναι ο σχεδιασμός της διοίκησης της, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο υπάρχει.
Απαντήσεις ζήτησαν οι Μικρομέτοχοι της Α.Ν.Ε.Ν. από τη Μεσσηνία, απαντήσεις ζητά και η… κοινή λογική.
Ας μην ξεχνάμε πως το όλο εγχείρημα της δημιουργίας της Α.Ν.Ε.Ν. φέρει για όσους δεν το θυμούνται μια ιστορική υπογραφή, αυτή του αείμνηστου Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου, ο οποίος μετά την ΑΝΕΚ, αποφάσισε να πρωτοστατήσει στην δημιουργία και της Α.Ν.Ε.Ν. παρακινώντας τότε με το εκτόπισμα της προσωπικότητας του, αρκετούς ανθρώπους να εμπλακούν στη νέα ναυτιλιακή προσπάθεια.
Αν λοιπόν κάποιοι θεωρούν πως βρισκόμαστε στη χώρα των λωτοφάγων είναι γελασμένοι…
Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν προς όλες τις κατευθύνσεις και να είναι κρυστάλλινες.
             Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 
             “Ο Κύριος Έπαρχος”  
Το παραπάνω άρθρο γράφτηκε στην Kriti360

Δεν υπάρχουν σχόλια: