Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΟΥΣ

Ο πρόεδρος της κοινότητας Έλους, που ανήκουν τα δυο σχολεία, νηπιαγωγείο και Δημοτικό,  Νικόλαος Κυριτσάκης έστειλε επιστολή στην υπουργό παιδείας κα Κεραμέως εκφράζοντας την ανησυχία του για τον μη χαρακτηρισμό των σχολείων σε δυσπρόσιτα.
Αξιότιμη κα Υπουργέ
Το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Έλους Δήμου Κισάμου Ν. Χανίων έως και το 2018 εντασσόταν στα σχολεία που χαρακτηριζόταν δυσπρόσιτα από το υπουργείο παιδείας.
Η λειτουργία τους ως δυσπρόσιτα με τα ευεργετήματα που αυτά έχουν, ελαχιστοποιούσε τα προβλήματα και άμβλυνε τις όποιες διαφορές υπήρχαν, βοηθώντας στην ομαλή πορεία των μαθητών και στην καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Παράλληλα τα έκανε ελκυστικά για τους εκπαιδευτικούς και έτσι δεν παρατηρούνταν κενά, κάτι που θα έβλαπτε περαιτέρω την πορεία τους. Με την υπουργική απόφαση 64543/Δ1 τα σχολεία του Έλους δεν χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η προϋπηρεσία ενός αναπληρωτή εκπαιδευτικού στα σχολεία του Έλους θα προσμετρείται, όσο και η προϋπηρεσία ενός εκπαιδευτικού σε ένα σχολείο της Αθήνας. Αφαιρώντας το κίνητρο του «διπλασιασμού των μορίων» των αναπληρωτών τα σχολεία και οι μαθητές μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της εικόνας των σχολείων, της περιοχής, καθώς και την παράφορη καταπάτηση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των μαθητών της Δημοτικής Ενότητας Ιναχωρίου.
Κυρίως είναι θλιβερό κι εξοργιστικό συνάμα, να τιμωρούνται οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών και κυρίως τα παιδιά με νομοθετήματα που τα καθιστούν εξόριστα από κάθε εκπαιδευτικό δικαίωμα και όχι ισότιμους πολίτες.
Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Έλους και με ευθύνη στα παιδιά της περιοχής μου, σας εκφράζω την έντονη ανησυχία μου αλλά και την δυσαρέσκεια των γονέων και των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου για την απόφαση σας ώστε να μην χαρακτηριστούν δυσπρόσιτα τα σχολεία του Έλους. Ευελπιστώντας στην ευαισθησία σας, σας ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες για την άμεση άρση της άδικης αυτής απόφασης, επαναφέροντας
τα σχολεία του Έλους στα δυσπρόσιτα και την διπλή μοριοδότηση για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε αυτά.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: