Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΕΤΗ... ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗΡΟΥΣ!!! ΟΠΩΣ Ο ΚΩΣΤΗΣ

Αγαπητέ Γιάννη ρωτάς τι τελικά είναι η… Μελέτη Ρογκάν.
Για μία ακόμα φορά εξηγώ ότι είναι ένα Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο (έκθεση) που ονομάζεται Μάστερ Πλαν. Εάν αυτοί που έπρεπε το είχαν διαβάσει θα έβλεπαν ότι ο ίδιος ο Ρογκάν έτσι το ονομάζει. Σελίδα 1 παράγ 1, σελίδα 4 παραγ 1.3, σελίδα 15 κεφάλαιο 2 παράγρ 2.1 που αναφέρει "Προκαταρκτική έκθεση λιμενικών έργων, σελίδα 81 κεφάλαιο 2.5.3 παράγρ 2.5.3.11 όπου αναφέρει “για την υλοποίηση των προτεινόμενων έργων του Γενικού Προγραμματιστικού Σχεδίου (Μάστερ Πλαν) απαιτείται… κλπ. Αυτά για τα θεωρητικά.
Επί της ουσίας και όπως και εάν το ονομάσουμε η Έκθεση αυτή χωροθετεί χρήσεις για το λιμάνι Κισάμου. Η εγκεκριμένη χωροθέτηση ΧΡΗΣΕΩΝ που επικαλούνται προέρχεται από την Απόφαση Υπουργού Τουρισμού (ΑΠ 8651/7-5-2008 όπου εγκρίνει τη χωροθέτηση ΕΝΤΟΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ Κισάμου του Τουριστικού Λιμένα (μαρίνα)).
Και για να μην κάνουμε ότι ξεχνάμε υπενθυμίζω τη συνεδρίαση Δ.Σ Δήμου Κισάμου 15-2-2012 με μοναδικό θέμα την Μαρίνα Κισάμου όπου συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες, Λιμενικό Ταμείο, Περιφερειακοί Σύμβουλοι κλπ. Στην συνεδρίαση αυτή με βάση τα πρακτικά υπήρχαν δύο εισηγήσεις. Αυτή που ψηφίστηκε και οδήγησε το θέμα της Μαρίνας στο μηδέν που βρίσκεται τώρα και η εισήγηση της Δημοτικής μας ομάδας. Η εισήγηση μας πήρε μόνο τρεις ψήφους, την δική μου του Χαιρετάκη Μιχάλη και του Μαρτσάκη Βασίλη, το τέταρτο μέλος της ομάδας μας δεν ψήφισε την εισήγησή μας. Αυτά και ας μην παραπονούμαστε αντιδικώντας εάν το Μάστερ Πλαν Ρογκάν για την Μαρίνα Κισάμου είναι έκθεση ιδεών ή όχι. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Άλλη μία μεγάλη και καλή ιδέα χάθηκε οριστικά. Η ευκαιρία ίσως υπήρχε πριν 8 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: