Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ....

Οι εκλογές τέλειωσαν και είχαμε νικητή απο την πρώτη Κυριακή μάλιστα με μια σχετική άνεση. Εντούτοις έχει ενδιαφέρον απο στατιστική πλευρά τι έκαναν σε ορισμένα χωριά οι συνδυασμοί των υποψηφίων..
Στα Περβόλια λόγου χάρη παρολίγον να είχαμε ισοπαλία 28 ο κ. Μυλωνάκης 27 ο κ. Σταθάκης, στο Σφηνάρι τα ίδια 65 ο κ Μυλωνάκης, 64 ο κ Σταθάκης.
Σφηνάρι και Χαιρεθιανά η Λαϊκή συσπείρωση δεν πήρε ψήφο, ενώ στην Πολυρρήνια που ως και σήμερα δεν έπαιρνε βρέθηκε ένας (τον ψάχνουν έμαθα). Αντίθετα τους περισσότερους ψήφους η Λαϊκή Συσπείρωση τους πήρε στο Έλος 47, στα Φαλελιανά 30, στην Γραμβούσα 25 και στο Βουλγάρω 23. Τους λιγότερους ο κ. Σταθάκης στο Σάσαλο 18 και στα Χαιρεθιανά 19, ο κ. Μυλωνάκης στα Περβόλια 28 και στην Πολυρρήνια 43.
Τα περισσότερα άκυρα 22 στο 85ο Κισάμου (θα έχει ενδιαφέρον να δούμε γιατί τόσα πολλά) και απο 12 στο 88ο Κισάμου και 91ο Πλατάνου, ενώ  6 λευκά βρέθηκαν στο 85ο Κισάμου και 93ο Πλατάνου.
Στα Χαιρεθιανά όλα τα ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα ενώ στο Αμυγδαλοκεφάλι και στις Στροβλές βρέθηκε 1 μόνο άκυρο.
Τέλος η μεγαλύτερη αποχή παρατηρήθηκε στο Αμυγδαλοκεφάλι 42% και στα δυο τμήματα της πόλης 82ο και 87ο 37.5 % αντίθετα η μικρότερη στο Σηρικάρι 20.1%, στο Σφηνάρι 22.1% και στα Χαιρεθιανά 22.8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: