Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Υπάρχουν Δικαστές στα ΧΑΝΙΑ
Το Δικαστήριο δεν πείσθηκε για την ενοχή του κατηγορουμένου.
Κηρύσσεται αθώος.
Άλλη μια ρευματοκλοπή άκυρη, που καταγγέλθηκε με παραβίαση των όρων της σύμβασης εκ μέρους της ΔΕΗ, ενόσω,……………. Υπάρχουν Δικαστές στα Χανιά! 
Νίκη καταναλωτών χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων. 
Αθωώθηκε πανηγυρικά το μέλος μας Αθητάκης Θεόδωρος κατηγορούμενος για ρευματοκλοπή. 
Η ΔΕΗ θεώρησε ότι το επιχειρηματικό της κύρος αρκούσε για να καταδικάσει το μέλος μας χωρίς καμία απόδειξη κι ενώ δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία που εξασφαλίζει διαφάνεια και αμεροληψία στον έλεγχο.  
Το χειρότερο ήταν ότι όχι μόνο δεν τηρήθηκε....
... η προβλεπόμενη διαδικασία διαφάνειας αλλά επί πλέον η ΔΕΗ ηρνείτο να επιτρέψει το άνοιγμα της μνήμης του μετρητή όπου καταγράφονται όλα τα γεγονότα συμπεριλαμβανομένης και της υποτιθέμενης ρευματοκλοπής- Ουσιαστικά η ΔΕΗ απαιτούσε από το Δικαστήριο την καταδίκη του κατηγορουμένου με το ειδικό κύρος του λόγου της ενώ παρακώλυε με πράξεις και παραλείψεις της και την αποδεικτική διαδικασία που έφερνε τα πάνω κάτω βάσει και της τεχνικής μελέτης του Πρόεδρου του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Μηχανικών Χανίων κ. Γιώργου Αρχοντάκη. 
Ο νομικός μας σύμβουλος του ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ κ. Αθανάσιος Θεοδώρου ο όποιος εκπροσώπησε τον κατηγορούμενο μαζί με τους Χανιώτες συναδέλφους του κ.κ. Γιώργο Βεργάκη και Παναγιώτη Ψυλάκη, που σφυροκόπησαν ανελέητα την κατηγορία, τόνισε στο δικαστήριο ότι ή συμπεριφορά της ΔΕΗ καθιστά την συγκεκριμένη δίκη, θεσμικής σημασίας, διότι, εδώ πλέον κρίνεται η ισότητα των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη.  
Υπενθύμισε ένα απόσπασμα από τη όμιλο του Ρακτιβάν πρώτου πρόεδρου του ΣτΕ στην ομιλία του για την έναρξη λειτουργίας του ΣτΕ, ο όποιος είχε φέρει ένα παράδειγμα για την εμπιστοσύνη που πρέπει να εμπνέει η δικαιοσύνη στους πολίτες- . Πήγε λέει κάποιος άρχοντας στη Γερμανία του προπερασμένου αιώνα και απαίτησε από έναν φτωχό αγρότη να του δώσει το κτήμα του επικαλούμενος την δύναμη του αξιώματος του. 
Ο αγρότης με αυτοπεποίθηση απήντησε στον αναιδή άρχοντα ότι δεν θα πάρει τίποτα. 
Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο! Είπε ο αγρότης. 
Χθες απεδείχθη ότι υπάρχουν και στα Χανιά. 
Το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ χαιρετάει να διαπιστώνει ότι μέσα στη κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική η Δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: