Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τον Φεβρουάριο 2014 στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πλατανιά και ειδικότερα στις Δημοτικές Ενότητες Κολυμβαρίου, Πλατανιά, Μουσούρων και Βουκολιών προγραμματίζονται να ξεκινήσουν και τμήματα ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Τα μαθήματα τοπικής ιστορίας βασίζονται πάνω στη λογική της παρουσίασης της ιστορίας της Κρήτης, με δύο προοπτικές: Αφενός παρουσιάζεται η ιστορία του νησιού σε σχέση με τις αυτοκρατορίες ή τα κράτη των οποίων κατά καιρούς υπήρξε μέρος και αφετέρου εντοπίζεται η ιστορία αυτή σε κάθε περιοχή που διεξάγονται μαθήματα, εφόσον υπάρχουν ανάλογα τεκμήρια. Οι περίοδοι που διατρέχονται είναι από τη Νεολιθική Εποχή και μέχρι τη Γερμανική Κατοχή. 
Αυτά για το 2014 μιας και για το 2015 ξεκινάει σε συνεργασία με την Περιφέρεια ο Δήμος Πλατανιά την έκδοση ενός εγχειριδίου με θέμα την τοπική Ιστορία και για τον λόγο αυτό αλλά και για άλλα θέματα Παιδείας βρέθηκε στον Πλατανιά ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Μάλιστα ο κ. Σημαντηράκης συνεχάρη τον Δήμαρχο Πλατανιά για την πρωτοβουλία που είχε σχετικά με την έκδοση εγχειριδίου, με θέμα την Τοπική Ιστορία,  και ανέφερε δε ότι μετά από συζήτηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη, θα ήθελε αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου να υλοποιηθεί σε Περιφερειακό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: