Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Η νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή κάλεσε τους πολίτες και τους φορείς της Κισάμου σε παράσταση διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κισάμου.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι αιρετοί της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της Βουλής.
Από τις πρώτες κινήσεις λοιπόν της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των διάφορων φορέων.
Επαινούμε την Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία αυτή.
Μετά από χειμέρια νάρκη περίπου τεσσάρων ετών φαίνεται ότι κάτι αλλάζει στην κατεύθυνση της πολιτικής θέσης η οποία υποστηρίζει ότι οι αγώνες και οι μάχες δίνονται με τους θεσμικούς τους φορείς και τους πολίτες στο πεζοδρόμιο και όχι στον καναπέ.
Δεν ήταν παρόντες οι αιρετοί της περιφέρειας και της βουλής. Προφανώς δικαιολογημένα, θα είχαν άλλες σοβαρότερες εργασίες.
Αυτό το οποίο θέλουμε να επισημάνουμε είναι το εξής:
Η περίπτωση της υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Κισάμου δεν είναι μεμονωμένη. Είναι αποτέλεσμα των ασκούμενων πολιτικών περικοπής δαπανών στην Υγεία. Το ίδιο συμβαίνει στην Παιδεία και τον Πολιτισμό.
Να χαρίζουν χρήματα σε Ανώνυμες Εταιρίες έχουν. 
Να δίδουν τα απαραίτητα για την Υγεία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό δεν έχουν. Υπό την έννοια αυτή λεφτά υπάρχουν αρκεί να αλλάζει η κατεύθυνση ροής των χρημάτων.
Το θέμα γίνεται ακόμα σημαντικότερο διότι οι πάντες γνωρίζουν ότι χωρίς υψηλού επιπέδου Υγεία, Παιδεία και Πολιτισμό καμία χώρα, κανένα έθνος δεν έχει ελπίδα επιβίωσης.
Επανερχόμενοι στο θέμα του Κέντρου Υγείας και εφ’ όσον οι ασκούμενες πολιτικές είναι αυτό που περιγράψαμε παραπάνω γίνεται φανερό ότι προκειμένου να κερδίσουμε την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κισάμου χρειάζεται μεγάλος αγώνας όλων μας.
Ο αγώνας αυτός θα πρέπει να είναι συντεταγμένος συνεχής κλιμακούμενος με συγκεκριμένα βήματα.
Περιμένουμε από τη νέα Δημοτική Αρχή να προετοιμάσει το έδαφος και τις ενέργειες για τις επόμενες κινήσεις μας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, περιμένουμε επίσης η κοινωνία και οι φορείς να καταλάβουν ότι είναι απαραίτητος και ο δικός τους αγώνας να μην νομίζουν πάντοτε ότι οι άλλοι φταίνε, εμείς είμαστε στη διάθεσή τους για κάθε τέτοια βοήθεια.
Κουκουράκης Κων/νος
Π. Δήμαρχος Ιναχωρίου
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: