Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ WINDSURFS ΣΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ;

Στο τέλος Αυγούστου, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε....Εκείνο το πρωί τα kitesurfs είχαν βγει στη λιμνοθάλασσα καταπάνω στους αμέριμνους τουρίστες, ενώ τα windsurfs μπαινόβγαιναν στον μικρό κολπίσκο με ταχύτητα. Το ατύχημα που έγινε το πρωί της Δευτέρας 26 του μηνός, ευτυχώς δεν ήταν μοιραίο για την ηλικιωμένη ομογενή από το εξωτερικό, ήταν όμως αρκετό ώστε να κληθεί το Λιμεναρχείο Παλαιοχώρας, το οποίο όμως  μάθαμε προσήλθε στην περιοχή την επόμενη μέρα (!) 
Σύμφωνα με το καταγεγραμμένο περιστατικό η 70χρονη γυναίκα από τη Τζιτζιφιά Κισάμου, που είχε έρθει για διακοπές στην πατρίδα της, κολυμπούσε  στον κολπίσκο, όταν ένας από τους σέρφερς έπεσε επάνω της, προκαλώντας της τραυματισμό στην ωμοπλάτη. Η γυναίκα βγήκε από τη θάλασσα και παρά τις συγνώμες των υπευθύνων της εταιρίας κάλεσε αμέσως την αρμόδια λιμενική υπηρεσία, η οποία την ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται στο χώρο την επόμενη μέρα, πράγμα που έγινε, βεβαιώνοντας παράβαση και πρόστιμο στην εταιρία. 
Φαίνεται πως το περιστατικό προκάλεσε πανικό, καθώς  οι υπεύθυνοι της εταιρίας αναγκάστηκαν ευτυχώς να μαζέψουν τον εξοπλισμό τους για φέτος....
Τα μέλη της ομάδας των ευαισθητοποιημένων για το Λαφονήσι παραθεριστών και κατοίκων έχουν ήδη επικοινωνήσει με πολλές αρμόδιες υπηρεσίες για το θέμα της παράνομης καταπάτησης αιγιαλού και μάλιστα σε περιοχή Natura 2000, αλλά και για την επικινδυνότητα με την οποία η εταιρία χρησιμοποιούσε τον εξοπλισμό της. Μάλιστα αναρτήθηκε και σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο που τραβήχτηκε από αγανακτισμένους λουόμενους, στο οποίο και ο πλέον αδαής μπορεί να καταλάβει ότι δεν υπήρχε δίαυλος εισόδου εξόδου των surfers, ούτε και σημαντήρες, βάσει του Γενικού Κανονισμού Λιμένος, ενώ η εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων και χρήση του εξοπλισμού γινόταν κυριολεκτικά στα κεφάλια των λουομένων. 
Η ομάδα ακόμη περιμένει απαντήσεις και το δήθεν έγγραφο καταγγελίας του πρώην Δημάρχου Καντάνου και Σελίνου στην Κτηματική Υπηρεσία Χανίων ...
Ελπίζουμε οι νέοι, δραστήριοι και ευαισθητοποιημένοι δήμαρχοι των δύο περιοχών να σκύψουν στο τόσο σοβαρό θέμα και να μην επιτρέψουν, με την ανοχή τους, δραστηριότητες από μη σοβαρούς επιχειρηματίες με ελλιπείς κανόνες ασφάλειας, στην πιο όμορφη παραλία  της Κρήτης και μία από τις καλύτερες της Ελλάδας.
Καλούμε όλους τους ντόπιους λουόμενους να μην επιτρέπουν να κινδυνεύει η ζωή τους στο βωμό του ίδιου κέρδους του κάθε επίδοξου και ανεύθυνου επιχειρηματία.
Εμείς έχουμε υπομονή να περιμένουμε...και δηλώνουμε ότι θα είμαστε διαρκώς εκεί!
Με εκτίμηση,
Για την ομάδα
Σκαλιδάκη Eύα

Δεν υπάρχουν σχόλια: