Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΩ

Τι να επιζητούμε από την Ζωή ;
Πολλές φορές οι άνθρωποι επιζητούν από την ζωή πολλά περισσότερα από όσα αυτή μπορεί να του δώσει σε αυτόν τον κόσμο.
« H νοσταλγία του άπειρου εις εν ον πεπερασμένον… ιδού τι είναι ο άνθρωπος» που σημαίνει πως ο άνθρωπος είναι συχνά πλειό μεγάλος από την ζωή που δεν μπορεί να τον χωρέσει και να τον χορτάσει.
Χρειάζεται λοιπόν να έχομε την στοιχειώδη σύνεση και να μην ζητούμε από την ζωή πράγματα που δεν μπορεί να μας δώσει. Έπειτα συμβαίνει η ζωή να δίδει πολλά αγαθά μόνο σε άξιους, μόνο σε γενναίους.
Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίσανε την χαρά, γνωρίσανε όμως …την αρετή της υπομονής, γνωρίσανε την βαθιά …μυσταγωγία του πόνου και είδαν ήδη από την όχθη ετούτου του κόσμου, το ανέσπερο φως της αιωνιότητας.
Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίσανε την εφήμερη δόξα και την αλαζονική λαμπρότητα της ζωής ,γνωρίσανε όμως την ταπεινοφροσύνη και την απλότητά της και χαρήκανε την ειρήνη και την βαθειά γαλήνη της…
Με όλα αυτά θέλω να πω ότι υπάρχει νόημα και σε αυτό που λέγεται στέρηση της ζωής….Έτσι η ζωή προσφέρει τα πάντα μόνο σε αυτούς που καλωσορίζουν την ζωή με ένα ειρηνικό χαμόγελο και που μπορούν να πουν κάθε στιγμή στη ζωή τους, το «Δόξα τω θεώ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: