Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΡΕ ΚΙΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗΣ

Κάποιος στα σχόλια, μου είπε αν επιβάλλω την λέξη Κισαμόπολη για την πόλη μας; Φυσικά και έτσι θέλω να την λέω και δεν θα ρωτήσω και κανένα....είναι καιρός πλέον να καταλάβουν (ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ) οτι η πόλη μας θα πρέπει να αναφέρεται με το κανονικό της όνομα, ΚΙΣΑΜΟΣ και όχι όπως κάποιοι με το συμπάθιο "αγράμματοι" μας επέβαλαν να την λέμε, Καστέλλι! 
Όλοι ξέρουμε από που προέρχεται η λέξη Καστέλλι..και για όσους δεν ξέρουν από το λατινικό castellum = κάστρο, φρούριο!! Και εντάξει ας λέμε Καστέλλι όπως κάνουν οι Χανιώτες και οι Σελινιώτες, το κομμάτι του φρουρίου μας...όχι ολάκερη πόλη!!!
 Δόξα το θεό υπάρχουν χιλιάδες κάστρα σε ολάκερη την Ελλάδα και πολλά στην Κρήτη (Το Καστέλλι Κόφινα γνωστότερο ως "Τσιφούτ Καστέλλι",  το Καστέλλι Μοιρών, το Καστέλλι Πεδιάδας Ηρακλείου, το Καστέλλι Κισάμου, το Καστέλλι Χανίων και το Καστέλλι Σελίνου, ας φερθούμε και λίγο λογικά μια φορά, και ας αποβάλουμε όσο μπορούμε και όσο έχουμε ακόμα την δυνατότητα αυτά που μας επέβαλαν ...ανιστόρητοι και κατακτητές, (Ενετοί-Τούρκοι -Άραβες)! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: