Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

KAΙ Σ' ΑΥΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ

Όποιος κατουράει στη θάλασσα θα το βρει στο αλάτι» είχε πει κάποτε ο Ηράκλειτος, ωστόσο θα ήταν ψεύτης όποιος ισχυριστεί ότι δεν απολαμβάνει την απόλυτή ένωσή του με τη φύση και αυτή τη σχεδόν πρωτόγονη αίσθηση ελευθερίας που του προσφέρει κάθε φορά το κατούρημα στα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά των ελληνικών ακτών.
Το theblob.gr μετά από πολύμηνη επιτόπια έρευνα κατέληξε στις πέντε κορυφαίες παραλίες για κατούρημα που διαθέτει η Ελλάδα και σας τις παρουσιάζει σε τυχαία σειρά:
Λευκάδα – Κάθισμα
Μήλος – Σαρακίνικο
Κεφαλλονιά – Μύρτος
Χίος – Μαύρα Βόλια
Ελαφονήσι Κίσαμος

Ελαφονήσι σημαίνει νησί των Έλαφ*, αλλά δεν θα δείτε κανέναν Έλαφ να περπατάει πάνω στο νησί ή στη γύρω περιοχή. Το νησάκι θυμίζει εξωτικό παράδεισο, με άσπρη άμμο που σε πολλά σημεία έχει μια ροζ απόχρωση από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια που περιέχει και γαλαζοπράσινα νερά, ενώ προστατεύεται από διεθνή συνθήκη λόγω του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος. Το Ελαφονήσι το χωρίζει από τη στεριά μια λιμνοθάλασσα με βάθος 1 μέτρο το πολύ και απέχει λιγότερο από 200 μέτρα. Απόσταση που μπορείτε να διασχίσετε με τα πόδια. Τα ζεστά αβαθή νερά της λιμνοθάλασσας αποτελούν το ιδανικό σημείο για να αδειάσετε την ουροδόχο κύστη σας μετά από τουλάχιστον μιάμιση ώρα οδήγησης. Τα χλιαρά, και συχνά θολά νερά από την ανακατεμένη άμμο, αποτελούν το τέλειο καμουφλάζ για τα ούρα σας βοηθώντας να ξεγελάσετε και τους πιο υποψιασμένους. 
* αρχαία φυλή εξωγήινων
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: